1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Lady Gaga ei saa laulaa Indonesiassa - yli 50 000 lippua myyty

Poliisin mukaan esiintyjä ei ole islamin arvojen mukainen. Indonesian-konsertti olisi ollut kiertueen massiivisin.

Lady Gagan konsertin mainos Jakartassa, Indonesiassa 15. toukokuuta. Kuva: Mast Irham / EPA

Laulaja Lady Gaga joutuu perumaan loppuunmyydyn konserttinsa Indonesiassa. Poliisi ilmoitti tiistaina, että konsertille ei anneta järjestämislupaa. Kansalaisia oli huolettanut artistin rapauttava vaikutus nuorisoon.

240 miljoonan asukkaan Indonesiassa on enemmän muslimeja kuin missään muussa maassa. Suhteellisen suvaitsevaisessa Indonesiassa kuitenkin viime vuosina on noussut esiin konservatiivisempia äänenpainoja.

Konsertin vastustajat olivat uhanneet jopa väkivalloin estää Lady Gagan laskeutumisen kiertuelentokoneesta. Lady Gagan tavaramerkkejä ovat seksikkäät ja hullunkuriset asut sekä rohkeat tanssikoreografiat. Aiemmissa konserteissa showta on sävytetty homoseksuaalisellakin sisällöllä.

Konserttiin oli myyty 52 000 lippua. Kiertueen ensimmäisellä paikkakunnalla, Etelä-Korean Soulissa fanit ja konservatiivit tyydytettiin 18 vuoden ikärajalla.

26-vuotiaan amerikkalaislaulajan suosiosta kertoo jotain se, että hän sai huutokaupattua viikko sitten teekupin lähes 60 000 eurolla. Artisti oli käyttänyt kuppia yhden kerran.