Fanien ja kiekkoperheiden kohtelu harmittaa

Ilmainen peli faniteltassa kisa-alueella kelpasi Kerhon sikakatsomolle, mutta ylihintainen kisalippu ei. Mutta ei se kaikkea kisafiilistä tappanut. 

jääkiekko
Kaksi miestä osoittaa Suomen pelitulosta teksti tv:ltä.
Yle / Mikael Juntunen

Viidet jääkiekon MM-kisat maailmalla kiertänyt lätkäfani sanoo suorat sanat jääkiekon kotikisoista. Sikakatsomo ry:n puheenjohtaja Kari Varpeniusta jääkiekkoliiton kampitus harmittaa aidosti.

- Vaikka kotikisoissa ei olekaan sitä matkustamisen riemua, niin kiva olisi ollut mennä katsomaan oman joukkueen peli. Mutta ei näillä hinnoilla.

Kiekkomies ei arvostele liittoa siitä, että se haluaa tehdä rahaa omalle organisaatiolle ja junioreille, mutta kohtuuden raja on ylitetty.

- Tuollaisesta ylenpalttisesta ahneudesta en tykkää. Jos neljä ihmistä menee jääkiekko-otteluun, onko se oikeasti 800 euron arvoinen. Harmittaa vietävästi. Tämä tuntuu pyllistykseltä suomalaisille jääkiekkofaneille. Tämä tyrmää jääkiekkoperheiden menon otteluihin, kisa-alueen teltassa kavereiden kanssa Suomi-Kanada –ottelun katsonut Varpenius tykittää.

Varpenius on nähnyt MM-kisat ulkomaille Venäjällä, Itävallassa, Sveitsissä, Kanadassa ja Slovakiassa. Finaaleja hän ei ole koskaan nähnyt, koska lippujen ostaminen niihin olisi Suomi-fanille rahanarvoinen riski.

-Aina olen liput saanut paikanpäältä ja vieläpä kohtuuhintaan.

Kipuraja 100 euroa

Korkeimmillaan Varpenius on joutunut pulittamaan yhdestä lipusta 90 euroa. Kanadassa otteluihin pääsi jopa 30 eurolla. - Joku kirjoitti, että kalliit lipun hinnat ovat vieneet trokarit pois. Ehkä, mutta olen ostanut lippuja trokareilta maailmalla ja saanut pienemmällä rahalla kuin mitä lipussa lukee. Varpenius uskoo, että peruskiekkofanin kipuraja on 100 euroa lipulta.

- Tunnen paljon kiekkoihmisiä ja olen keskustellut kisojen aikana monien poisjääneiden kanssa. Peruskiekkofanin lipun maksimi on satanen.

Tosi kiekkomies osaa toki keskittyä myös jääkiekkoon. Radio Hämeen aamussa vierailleet Varpenius ja Ville Viitamäki sanovat, että fiilis nousee kotisohvallakin ja nyt keskitytään kisoihin. - Suomi hoitaa puolivälierät, uskovat molemmat. Kultakin on hyppysissä.

Kakkos- ja kolmoskentiltä pitäisi nyt löytyä tehoja.

- En vähättele eilistä vastustajaa, mutta kyllä tuon tasoista vastustajaa vastaan silti pitää muidenkin saada tehoja kuin ykkösen, kaksikko tukistaa pelaajia.

Ensi kiekkokaudesta kovat odotukset

Kiekkofiilis nousee, sillä ikifanien mielestä Kerhokin on nousussa.

- Muutoksia on paljon joukkueessa, valmennuksessa ja markkinoinnissa. Vuosi on lyhyt aika muutokseen. Tämä on 3-4 vuoden projekti ja aloitetaan se menemällä ensi kaudella pleijareihin. Odotan kautta innolla, sanoo Viitamäki myöntäen, että Kerhofanit tottuivat viime vuosina liian hyvälle.

Nyt on selvästi erilainen meno kuin kahtena edellisvuonna.

- Ykkössentteri ja ykköspuolustaja vielä puuttuu, muuten näyttää hyvältä. Viime kausien ryömiminen harmitti, mutta eihän se maailman loppu ollut, kun on kuitenkin vuodesta 1969 saakka Rinkelinmäellä pelejä seurannut, sanoo puolestaan Varpenius.