Jan Strandholm Savonlinnan Oopperajuhlien uusi johtaja

Jan Strandholm aloittaa festivaalijohtajana syksyllä 2012, kun nykyisen johtajan, Jan Hultinin kymmenvuotinen kausi oopperanjohtajana päättyy. Strandholm on Suomen Kansallisoopperan viestintäpäällikkö. Taiteellisena johtajana aloittaa Jorma Silvasti syksyllä 2013.

kulttuuri
Savonlinnan oopperajuhlien uusi taiteellinen johtaja Jorma Silvasti (oik.) ja oopperajuhlien festivaalijohtaja ja Savonlinnan Oopperajuhlat Oy:n toimitusjohtaja Jan Strandholm.
Timo Seppäläinen

Jan Strandholm (38) on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt ennen Kansallisoopperaa muun muassa Viirus-teatterin markkinointivastaavana sekä Svenska Teaternin markkinointipäällikkönä.

Uusi taiteellinen johtaja tenori Jorma Silvasti

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus on valinnut Oopperajuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi oopperalaulaja Jorma Silvastin (53). Hänen nelivuotinen toimikautensa alkaa syksyllä 2013, kun nykyisen taiteellisen johtajan, Jari Hämäläisen kausi päättyy.

Tenori Jorma Silvasti on kuulunut Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan vuodesta 1991. Hänen laulajanuransa alkoi Savonlinnan Oopperajuhlien kuorossa 16-vuotiaana.

Yle Radio Ykkösen Kultakuume-ohjelmassa Silvasti kertoi haluavansa alentaa kynnystä tulla Oopperajuhlille, "loiventaa kanttia". Hän myös toivoi voivansa suosia nuoria esiintyjiä entistä enemmän.

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus valitsi uudet johtajat avoimella haulla. Tietoa muista hakijoista ei julkisteta.

Johtajilla uusi toimintamalli

Festivaalijohtaja ja taiteellinen johtaja muodostavat yhdessä oopperanjohdon. Molemmat uudet johtajat tulevat raportoimaan Oopperajuhlien hallitukselle, kun aiemmin raportoinnin on hoitanut yksin oopperanjohtaja.