Latvala palaa ralliladuille Kreikassa

Fordin rallitallissa MM-sarjaa ajava Jari-Matti Latvala palaa pikataipaleille Kreikan rallissa. Latvala "laski ulos" Lapin hiihtoreissullaan ja teloi olkapäänsä leikkauskuntoon. Titaanilla vahvistettu solisluu kestää taas rallinajon rasitukset.

urheilu
Jari-Matti Latvala
Yle / Juha Peltoperä

- Kyllä mää hiihtää osaan ja siitä todisteena tällä talvellekin kertyneet kolmesataa kilometriä. Keli oli aika raskas ja ilmeisesti ladulla oli naavaa tai jotain muuta, johon suksi tökkäsi, ja siitä mentiin laskussa katon kautta ympäri, kuvailee Jari-Matti kaatoaan kisakielellä.

"Voima on tullut takaisin"

Latvala on kuntouttanut leikattua olkapäätään tunnollisesti ja hänen arvionsa mukaan käsi on ainakin 90 -prosenttisesti voimissaan. Käsi kestää jo ralliautolla hurrauttelunkin ja parivaljakko Latvala - Anttila on ehtinyt testata autoa ja ykköspilottia yhden Kreikan-rallin verran eli yli neljäsataa kilometriä.

Kirittävää riittää

Latvalan rallikausi on ollut tapahtumien sävyttämä. Ulosajoja ja kaatumisia on tullut latujen lisäksi myös kauden alkupään kilpailuissa. Ne Jari-Matti on unohtanut ja aikoo tosissaan haastaa Citroenit. Kilpailevalla automerkillä ajaa nykyään pitkäaikainen tallikaveri Mikko Hirvonen, jonka Latvala aikoo peitota jo Kreikassa. - Takamatkalta näin ravikielellä sanottuna tullaan, mutta mahkuja on, sillä yksi voitto on plakkarissa ja kisaa on johdettu neljästi, kuittaa Latvala kaverilleen Hirvoselle. - Sen verran suhde Mikkoon on muuttunut, että tauolla ei juuri jutella autojen säädöistä, JM tarkentaa.

Merkkimestaruus kiinnostaa myös

Latvala muistuttaa, että rallissa tapellaan myös automerkkien mestaruudesta ja siihen Fordilla on edelleen hyvät mahdollisuudet. -Jopa paremmat kuin kuljettajien mestaruusmittelössä, Latvala muistuttaa ja sompailee samalla pitkin Jyväskylän MM-rallin legendaarista Leustun pätkää. Rallisumulaattorilla. -Tässä on vain yksi huono puoli. Auton liikkeitä ei tunne persauksen alla ja se on se juttu oikeassa kilvanajossa, arvioi J-M Latvala. Rallitaituri.

Viisi, neljä, kolme, kaksi yksi. AJA!