O.J. Simpson pyrkii ulos vankilasta

Lähes satasivuinen vetoomus uuden oikeudenkäynnin järjestämiseksi jätettiin lasvegasilaiseen tuomioistuimeen tiistaina. Simpson on ainoa vuoden 2008 ryöstöstä tuomituista, joka on yhä vankilassa.

Ulkomaat

Entisen jalkapallotähden ja näyttelijän O.J. Simpsonin uusi asianajaja vetoaa asiakkaansa vapauttamiseksi vankilasta.

Asianajaja Patricia Palmin mukaan Simpsonin aiemmat asianajajat edustivat asiakastaan niin huonosti, että tämä ansaitsee uuden oikeudenkäynnin. Palm väittää muun muassa, että Simpsonin edellisellä asianajajalla oli eturistiriita, jonka vuoksi tämän olisi pitänyt jäävätä itsensä tapauksesta.

64-vuotias Simpson istuu Nevadan osavaltion vankilassa vähintään yhdeksän vuoden tuomiota, jonka hän sai vuonna 2008 aseellisesta ryöstöstä ja kidnappauksesta.

Yhdysvalloissa yleisessä _Habeas corpus -_menettelyssä pyritään varmistamaan, onko henkilön vangitseminen tapahtunut laillisesti. Jos osavaltion tuomioistuin kieltäytyy vastaanottamasta valitusta, voidaan lupaa hakea liittovaltion oikeusistuimesta.

Simpson tuomittiin Las Vegasissa sen jälkeen, kun hän oli viiden kumppaninsa kanssa tunkeutunut hotellihuoneeseen tarkoituksenaan hakea takaisin urheilu- ja henkilökohtaisia muistoesineitä, jotka oli varastettu häneltä vuoden 1995 oikeudenkäynnin jälkeen. Tuolloin Simpson vapautettiin entisen vaimonsa ja tämän ystävän murhasyytteistä.

Lähteet: AP