Lehti: Syyrian kapinalliset saavat yhä tehokkaampia aseita

Yhdysvallat ja muut maat lisäävät yhteistyötään Syyrian kapinallisten kanssa. Persianlahdella monet toivovat Yhdysvalloilta lisää panoksia Bashar al-Assadin hallinnon kaatamiseksi.

Ulkomaat

Syyrian kapinalliset ovat alkaneet saada viime viikkoina yhä enemmän ja entistä parempia aseita Persianlahden alueen maista, kertoo The Washington Post -lehti. Kuljetuksia järjestää osin Yhdysvallat, ja aseiden hankintaa rahoittavat lehden mukaan Persianlahden alueen maat.

Yhdysvaltain hallinto tähdentää, ettei se rahoita tai varusta kapinallisia, vaan on laajentanut yhteydenpitoaan Syyrian opposition kanssa.

Suuria kuljetuksia on päässyt läpi.

Syyrian oppositio

- Lisäämme ei-tappavaa apuamme oppositiolle, ja jatkamme ponnistustemme koordinointia liittolaistemme kanssa alueella, sanoo nimettömänä pysytellyt Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja lehdelle.

Monet amerikkalaisviranomaiset pitävät sotilaallisen konfliktin laajentumista vääjäämättömänä.

Materiaalia varastoidaan Damaskukseen, Idlibiin Turkin rajalla, ja Zabadaniin Libanonin vastaisella rajalla.

Opposition aktivistit sanoivat pari kuukautta sitten, että kapinallisilta oli loppumassa ammukset, mutta aseiden virta on lisääntynyt viime päivinä. Saudi-Arabia, Qatar ja muut alueen maat ovat antaneet miljoonia euroja kapinallisten aseistamiseen.

Syyrian muslimiveljeskunta sanoo puolestaan varustavansa kapinallisia yksityisistä lähteistä.

- Suuria kuljetuksia on päässyt läpi. Jotkut alueet ovat täynnä aseita, sanoo eräs opposition edustaja.