Hyppää sisältöön

Odottamaton pudotus kännykkämyynnissä

Maailmanmarkkinoilla matkapuhelimet eivät ole menneet kaupaksi viime vuoden malliin. Markkinat kutistuivat kaksi prosenttia, kertoo Gartner.

Kännyköitä on myyty tänä vuonna vähemmän kuin vuosi sitten. Maailmanmarkkinoita jarruttaa kiinnostuksen hiipuminen Aasiassa, kertoo tutkimuslaitos Gartner.

Gartner selittää ilmiötä sillä, että alkuvuonna ei ole ollut suuria tuotelanseerauksia. Puhelinostoksia on siis viivytetty myöhemmäksi uutuuspuhelimien toivossa.

Tammi-maaliskuu on perinteisesti ollut vahvan myynnin aikaa Aasiassa. Hiljaisempi kauppa alueella vaimensi koko maailman kännykkämyyntiä kaksi prosenttia.

Eniten kännykkämyynnin vähentymisestä kärsi Nokia, Gartner arvioi. Nokian markkinaosuus oli tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 19,8 prosenttia, kun se viime vuoden vastaavaan aikaan oli 25,1 prosenttia.

Ensimmäisellä neljänneksellä Nokia putosi markkinaosuuksissa kakkoseksi Samsungin taakse. Samsungin markkinaosuus kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 20,7 prosenttiin. Vuosi sitten osuus oli 16,1 prosenttia.