Sisäilmaongelmat siirtämässä poliisit parakkeihin Kotkassa

Kymenlaakson poliisilaitos Kotkassa joutuu etsimään uusia ratkaisuja sisäilmaongelmien vuoksi. Tilannetta pahentaa se, että uuden poliisitalon valmistuminen viivästyy yli vuodella.

Kotimaa
Poliisin kyltti.
Yle / Miki Wallenius

Kotkan poliisitalon sisäilmaongelmat voivat johtaa poliisien siirtämiseen parakkeihin. Poliisitalolla työskentelevien tilanteesta tehdään parhaillaan kartoitusta, lisäksi kaupunki on tehnyt ilmanlaatuselvityksiä. Joitakin oireilevia henkilöitä on jo löytynyt. Poliisi on selvittänyt parakkien hankkimista poliisitalon pihalle siltä varalta, että poliisien oireilu johtuu talon sisäilmasta.

Poliisipäällikkö Ossi Lähdesmäen mukaan Kotkan nykyinen poliisitalo ei voi erityisen hyvin. Sisäilmaongelmien takia osa talosta on ollut käyttökiellossa yli kahden vuoden ajan. Tämän vuoksi joitain tehtäviä on siirretty Laivurinkadulle ja Haminaan. Tilannetta pahentaa se, että uuden poliisitalon valmistuminen viivästyy yli vuodella.

Lähdesmäen mukaan tilaratkaisut eivät vaaranna poliisin työskentelyä, eikä siitä ole haittaa, että tietty rikostorjunnan ryhmä toimii Haminassa.

- Jos Kotkassa tulee lisää tarvetta väestötiloille, se hoidetaan parakkiratkaisuilla tässä tontilla siten, että toiminnot säilyvät Ruukinkadulla, kertoo Lähdesmäki.

Sisäilmaongelmista huolimatta Kotkan poliisitalon tilat ovat Lähdesmäen mukaan jopa parantuneet, kun kaupunki on tehnyt korvaavia toimenpiteitä.

- Suljettujen tilojen ilmanvaihto on ohjattu käytössä oleviin tiloihin. Kaupunki on tehnyt muitakin rakenteellisia ratkaisuja. Voi sanoa, että tilat ovat niiltä osin jopa parantuneet, kiittelee Lähdesmäki.

Poliisi pitää jatkotoimenpiteitä koskevan kokouksen maanantaina muun muassa aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen ja kaupungin edustajien kanssa.