1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaupunkitapahtumat

TunneTampere on puoli kilometriä ruokatoria

Hämeenpuisto on nyt vaaraksi housunvyötärölle, sillä herkuttelija tuskin pääsee sen käytävillä kulkemaan maistamatta mitään. Toimittaja jalkautui herkullisten tuoksujen keskelle.

Kuva: Yle / Mauri Tikkamäki

TunneTampere elävöittää Hämeenpuiston puolen kilometrin pituisena. Joulutorin puukioskit toimittavat nyt kesäisten kojujen virkaa.

Telttakatoksien suojissa tiskit  notkuvat oudon näköisten tuotteitten painosta.

Aniksen pistävä tuoksu leijailee ja törmää saippuan aromiin.  Ranskalaisen juuston lemu avaa herkuttelijan sylkirauhaset. Mistä tämä toinen herkullinen tuoksu tuleekaan? Patonki vaihtuu rahaan, hot dog häviää nälkäiseen suuhun.

Musta nainen kuumentaa uuden sämpylän ja puhuu englantia ranskaksi murtaen.

Nyt Keski-Euroopan tyyliin viritetty ruokatori kyseenalaistaa  mustan makkaran ja lihapiirakoitten ylivallan. Herkuttelija voi yrittää kävellä läpi koko telttakylän. Se onnistuu jos pitää katseen Vapaudenpatsaassa ja hengittää vain suun kautta.

Kiakkoa ja yllätysesiintyjiä

Kiekkokisan sohvaan naulaama mieskin irtautuu, sillä Hämeenpuistoon on viritetty videonäyttö, josta voi katsella kun  Suomen Leijonat pelaa mitaleista. Jos pelaa.

Ohjelmalava on myös avoin niille halukkaille esiintyjille, jotka ovat etukäteen ilmoittautuneet.  Onkohan taso kova vai olisiko sittenkin pitänyt harjoitella? Onneksi siellä on järjestettyäkin ohjelmaa, bändejä ja esiintymiseensä panostaneita tärkeitä ihmisiä.

TunneTampere-kaupunkitapahtuma pyrkii tarjoamaan elävää kaupunkikulttuuria aina sunnuntaihin 27. päivä saakka. Paikka on auki klo 11-21.

Puiston käytävää kun kävelee niin helposti siinä tulee jonkun makupalan ostaneeksi.  Lähistön liikkeillekin on annettu lupa joustaviin aukioloaikoihin.