Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ei hyväksytä missään muodossa

Ruumiillista kuritusta ei pidetä enää hyväksyttävänä. Osa perheistä hyväksyy kuitenkin vielä lievän väkivallan, kuten tukistamisen ja luunapit. Kommentoijat ovat kertoneet lapsuuskokemuksistaan.

Osallistu
Lapsi selin häpeissään.
Juha-Pekka Inkinen / Yle

Nimimerkki Homer kertoo lapsuudestaan.

"Itselleni annettiin luunappeja ja vitsaa lapsena. Tämä johti siihen, että pelkäsin vanhempiani ja erityisesti isääni."

Nimimerkki Mika ei hyväksy väkivaltaa.

"Ei anneta luunappeja, eikä tukisteta. Eikä harrasteta henkistäkään väkivaltaa. Väkivalta on torjuttava kaikissa muodoissaan."

Nimimerkki jalankulkukypäräpakko kärjistää.

"Siinä vaiheessa kun paikkoja alkaa särkyä tai haavoja tulla, pitäisi vanhemmilla olla samanlainen voimankäyttöoikeus kuin järjestyksenvalvojilla."

Nimimerkki Tuuli arvostelee vapaata kasvatusta.

"Kyllä vapaa kasvatus on mennyt liian pitkälle.Vanhemmat ovat avuttomia lastensa kanssa samoin opettajat.Lapset hyppii silmille ovat itse väkivaltaisia,käyvät vanhempien kimppuun.Osat ovat vaihtuneet."

*Nimimerkki kukkahattusetä odottaa uusia sukupolvia. *

"Tämä on suora seuraus siitä kun lapsille ei ole kasvatettu auktoriteettiä. Ehkä nämä sukupolvet kaikessa itsekkyydessään tulee sitten vaatimaan omilta lapsiltaan kuria ja muiden ihmisten kunnioitusta? "

Nimimerkki Mr.T tekee vertauksen.

"Mielestäni asiaa tulisi lähestyä seuraavankaltaisilla kysymyksillä: Pidätkö oikeudenmukaisena ja järkevänä aikuisen kanssaihmisen tukistelua ja nipistelyä? Jos kaverisi rikkoo vahingossa sinun omaisuuttasi tai valehtelee sinulle, annatko hänelle vitsaa tai revitkö häntä tukasta? Ei kai kukaan halua kohdella lastansa huonommin kuin aikuisia..."