Painiväki harkitsee ylimääräistä liittokokousta

Painiseurat ovat saaneet tarpeekseen olympiavalinnoista syntyneeseen tilanteeseen. Seurat valmistelevat ylimääräistä liittokokousta, sillä ne saivat tarpeekseen Matti Kettusen kohtelusta.

urheilu
Matti Kettunen julistetaan voittajaksi
Yle

Kiista painin olympiavalinnoista kiihtyy. Imatralainen painija Matti Kettunen hankki Suomelle olympiapaikan Lontoon olympialaisiin 60 kilon sarjaan. Silti Painiliitossa ei olla valmiita antamaan paikkaa suoraan Kettuselle. Vaihtoehtona on myös seinäjokelainen, takavuosien Euroopan mestari Jarkko Ala-Huikku.

Kettusen valmentajan Mika Hartikaisen mukaan tapaus kuohuttaa painin seuraväkeä siinä määrin, että jopa ylimääräistä liittokokouksen mahdollisuutta on väläytetty.

- Tässä odotetaan Painiliiton hallituksen päätöstä. Siitä saadaan viitettä, että millainen esityslista tulee mahdolliseen ylimääräiseen liittokokoukseen. Täytyy toivoa, ettei siihen tarvitse mennä vaan hallituksen jäsenet ottavat järjen käteen ja antavat Matti Kettusen valmistautua rauhassa olympialaisiin, Hartikainen puuskahtaa.

Painiliiton hallituksen odotetaan tekevän esityksensä olympiaedustajasta lauantaina.

"Liitto rikkoo eettisiä arvoja"

Hartikaisen käsitys on, että Painiliitto aikoo edelleen järjestää ylimääräisen karsintaottelun, jossa edustuspaikka ratkaistaisiin Kettusen ja Ala-Huikun välillä. Karsinta olisi kuukausi ennen Lontoota.

- Mikä on täysin järjestön ajatus, Hartikainen lataa.

Hartikaisen mielestä Painiliitossa on jupakan myötä loukattu tavallisten seuraihmisten perusarvoja. Hartikaisen mukaan liitto rikkoo omia toimintasääntöjään, joiden mukaan liitto sitoutuu eettisiin arvoja.

- Muun muassa oikeudenmukaisuutta ja avoimuutta on todistettavasti loukattu. Ei voi kuin kummastella ja toivoa, että liitto vihdoin ja viimein siirtyisi 2000-luvulle reilun pelin ja avoimuuden vuosituhannelle.