Yhdeksän ällän ylioppilas kehuu pikkulukiotaan

Kemiönsaarelainen Melissa Petters on toinen tämän kevään yhdeksän laudaturin ylioppilaista. Hän kirjoitti Salon Perniön lukiosta.

Kotimaa
Melissa Petters.
Melissa Petters.Yle

Tämän aamuinen soitto rehtorille toi melkoisen uutisen Petterssille. Hän sai kaikista kirjoittamistaan aineista laudaturin eli yhdeksän ällän suoran.

-Kyllähän se jännitti, että miten käy, mutta nyt on olo helpottunut ja vähän outo.

Piut paut puheille eliittilukioista, kaikkihan on ainutlaatuisia kouluja.

Yhdeksän laudaturin ylioppilas Melissa Petters

Yhdeksän ainetta pitää sisällään Pettersin molemmat äidinkielet suomen ja saksan sekä englannin, ruotsin, ranskan ja matematiikan. Lisäksi hän kirjoitti kolme reaaliainetta historian, filosofian ja psykologian.

Pettersin mukaan vaikeinta kokeissa oli ajankäyttö. Hänen mukaansa varsinkin reaaliaineissa aika meinasi loppua kesken.

Petters on saanut koulussa aina hyviä numeroita. Hän uskoo, että uteliaisuus on hyvä apu.

- Eniten se into ja se että on saanu olla pienissä kouluissa, kodinomaisissa ympäristössä, niin se on auttanut mua tosi paljon.

Petters asuu Kemiönsaarella, mutta kirjoitti ylioppilaaksi Perniön pienestä lukiosta. Hän kehuu 90 oppilaan koulua hyväksi oppimisympäristöksi eikä oikein ymmärrä puhetta suurten kaupunkien eliittikouluista.

-Piut paut sellaisille puheille, kaikkihan on ainutlaatuisia kouluja. Se että on vähän oppilaita ja kaikki tuntee kaikki, että voi keskustella tunneilla ja kysellä lisätietoja, se on vähintään yhtä tärkeää kuin se hyvä opetus eliittikouluissa. Itse arvostan tätä pientä ympärisintöä.

Pettersin suunnitelmat tulevaisuuden suhteen ovat auki, mutta hän hakee opiskelemaan taidealoille. Ehkä hän saa vielä työn tärkeiden harrastustensa kautta moderni tanssin tai huilun soiton.