1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruotsalaiset päihittävät suomalaiset Facebookissa

Suomalaisista hieman yli 60 prosenttia on Facebookissa. Vähiten FB-tilejä on itäsuomalaisilla.

internet
Henkilö käyttämässä Facebookia kännykällä.
Yle

Arviolta 86 prosentilla norjalaisista on Facebook-tili, käy ilmi Nordnetin kyselystä. Norjalaisten osuus päihittää selkeästi suomalaisten edustuksen yhteisömediassa. Myös ruotsalaiset kiilaavat heittämällä suomalaisten ohi. Ruotsalaisista 73 prosenttia kertoo olevansa Facebookissa, kun taas suomalaisten osuus jää 64 prosenttiin.

Tyypillisin suomalainen FB-tilin haltija näyttäisi olevan 18-24 -vuotias nainen, joka asuu Etelä- tai Länsi-Suomessa. Epätodennäköisin käyttäjä on puolestaan 56-70 -vuotias itäsuomalainen mies.

Suomen osuutta muihin Pohjoismaihin verrattuna laskee yli 36-vuotiaiden vähäinen määrä. 18-35 -vuotiaista suomalaisista yli 80 prosenttia kertoo olevansa Facebookissa. 36-55 -vuotiaista FB-tili on 61 prosentilla ja heitä vanhemmilla noin 45 prosentilla.

Itäsuomalaisista hieman yli puolet FB:ssä

Innokkaimpia FB-tilien hankkimiseen ovat olleet etelä- ja länsisuomalaiset. Heistä 66 prosenttia kertoo olevansa Facebookissa. Listauksen häntäpäässä sen sijaan ovat itäsuomalaiset, noin 58 prosentin edustuksella.

Sama Pohjoismaiden välinen järjestys toistuu Nordnetin kyselyn mukaan myös pian pörssiin listautuvan yhtiön osakkeiden ostoinnossa.

Suomalaisista 18 prosenttia kertoo, että voisi ajatella ostavansa FB:n osakkeita. Norjalaisista 24 ja ruotsalaisista 23 prosenttia kertoo voivansa harkita ostoa.

Tutkimukseen vastasi Suomessa 1 022 henkilöä, ja sen virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä.

Lue seuraavaksi