Viides Ravintolapäivä rikkoo ennätykset

Viikonloppuna vietettävään Ravintolapäivään on ilmoittautunut jo 610 ravintolaa 17 eri maasta. Suomessa väliaikaisia ravintoloita ilmestyy 70 paikkakunnalla.

Kotimaa
Ravintolapäivän logo.
Tuomas Tofferi

Suomessa ideoitu Ravintolapäivä eli ruokakarnevaali leviää vauhdilla myös ulkomailla. Lauantaina vietettävään viidenteen Ravintolapäivään on ilmoittaunut mukaan jo 610 ravintolaa 17 eri maasta. Viime vuoteen verrattuna ilmoittautuneiden määrä on kaksinkertaistunut.

Uusina maina mukana ovat Yhdysvallat, Kanada, Italia, Portugali, Kreikka, Unkari, Tsekki, Puola ja Belgia. Aiemmin Suomen lisäksi mukana ovat olleet Japani, Saksa, Sveitisi, Itävalta, Ruotsi, Islanti ja Viro.

Tempauksen ideana on kannustaa ihmisiä perustamaan väliaikaisia ravintoloita, kahviloita ja baareja yhden päivän ajaksi. Eniten yhden päivän ravintoloita avautuu tänä vuonna Helsingissä, 287. Kaikkiaan suomalaisia paikkakuntia on mukana 70.

Ravintolapäivän historian nuorimmat osallistujat ovat Tuusulasta. Siellä 3- ja 5-vuotiaat Iris ja Helmi Vesalainen perustavat mehubaarin. Berliinissä puolestaan gourmet-hampurilaisia tarjoillaan kattoterassilla ja Prahassa brunssia taidestudion sisäpihalla. Tallinnaan syntyy koirakahvila ja Italian Piemontessa ravintola avautuu vanhan viinikellarin edustalle.

Lisätietoja kaikista Ravintolapäiväksi 19.5.2012 avautuvista ravintoloista löytyvät Ravintolapäivän nettisivuilta, www.restaurantday.org (siirryt toiseen palveluun).