1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Myanmarissa juhlittiin ensimmäistä kertaa homoja

Maassa ei kuitenkaan ole ollut varsinaisia gay pride -kulkueita. Sen sijaan päivän aikana on järjestetty musiikkiesityksiä sekä esitetty näytelmiä ja dokumentteja.

Myanmarin Pride-juhlaan 17. toukokuuta osallistuneet ihmiset pitelivät Excel Towerin hotellin juhlassa kylttejä, joista muodostui lause "Homoseksuaalien rakastajien päivä". Kuva: Nyein Chan Naing / EPA

Myanmarissa on vietetty ensimmäistä kertaa homoseksuaalien gay pride -juhlaa. Noin 400 ihmistä kerääntyi torstaina illanviettoon maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa sijaitsevaan hotelliin.

Homojen oikeuksia oli määrä juhlistaa neljässä myanmarilaisessa kaupungissa. Yangonin lisäksi tapahtumia oli suunniteltu Mandalayssa, Kyaukpadaungissa ja Monywassa.

Maassa ei kuitenkaan ole järjestetty varsinaisia gay pride -kulkueita, kuten useissa muissa vapaamielisemmissä maissa on ollut tapana. Sen sijaan päivän aikana on pidetty musiikkiesityksiä sekä esitetty näytelmiä ja dokumentteja.

Samaa sukupuolta olevien suhteet on kielletty Myanmarin laissa. Vaikka lain noudattamista ei ole valvottu kovinkaan tarkasti, aktivistit sanovat, että viranomaiset käyttävät sitä syrjintään ja kiristykseen.