1. yle.fi
  2. Uutiset

Jukolan viesti tekee uuden ennätyksen

Pääkaupunkiseudun läheisyys innostaa uusia kaveri- ja työporukoita osallistumaan.

urheilu
Tero Föhr
Yle

Vantaalla kesäkuun puolivälissä suunnistettava Jukolan viesti on kasvamassa kaikkein aikojen suurimmaksi lajissaan.

Varsinaisen ilmoittautumisajan päätyttyä naisten Venlojen viestiin on ilmoittautunut yli 1 200 joukkuetta ja miesten Jukolan viestiin lähes 1 700 joukkuetta. Kaikkiaan suunnistajia on tällä hetkellä mukana Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa käytävässä kisassa lähes 17 000.

Tällä osallistujamäärällä Jukolan viesti on taas osallistujamäärältään vuoden suurin aikuisten urheilutapahtuma ja kaikkien aikojen suurin Jukolan viesti. Edellinen Jukolan viestin osallistujaennätys on Hyvinkään Kytäjältä kahden vuoden takaa. Silloin kilpailijoita oli mukana yhteensä reilu 15 000.

Suurin osa osallistujista tulee yhä Suomesta

Yksi syy tähän on sijainti pääkaupunkiseudulla.

- Moni joukkue toteuttaa nyt pitkäaikaisen tavoitteensa osallistua Jukolan viestiin. Hyvä sijainti on houkutellut mukaan erityisesti uusia kaveri- ja työporukoita. Toki suunnistuksen suosio näkyy nyt myös kuntorasteilla, sanoo Jukolan viestin pääsihteeri Päivi Luoma.

Jukolan viesti on kansainvälinen suunnistustapahtuma. Kaikkiaan mukana on joukkueita 23 maasta. Eniten suunnistajia, kolme neljäsosaa tulee Suomesta, mutta myös ruotsalaisia ja norjalaisia joukkueita on paljon.

- Me järjestäjät odotamme kilpailijoita innolla. Odotus tiivistyy aina viestien lähtöhetkeen asti. Tavoitteenamme on, että jokainen kilpailija nauttii mukanaolosta. Valmistaudumme myös vastaanottamaan Hakunilan urheilupuistoon ennätyksellisen suuren yleisön kannustamaan suunnistuksen huippunimiä ja harrastajia, Luoma sanoo.

Lue seuraavaksi