1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Ravintolapäivänä sisustussuunnittelija on kokki

Sillan alla majaileminen ei lauantaina tarkoita hampuusin elämää. Hämeensillan alle nousee päiväksi italialainen ravintola, jossa pikkuherkut napostellaan design-tuoleilla istuen.

ravintolat
© Glowimages

Tamperelainen sisustussuunnittelija Tiina Mäkitalo toteuttaa lauantaina pitkään muhineen unelmansa ja perustaa ravintolan. Alkuperäinen unelma tosin on paisunut jo melkoisiin mittoihin.

- Alunperin oli tarkoitus pistää pystyyn pieni kahvila, mutta nyt huomaan jo vuokranneeni pakettiauton kuljettamaan osiin purettuja tuoleja, jääkaappia ja valoruukkuja. Tarvitsen sähkölaitteita varten vielä bensatahtigeneraattorin, ja kaupassakin pitäisi käydä, nainen nauraa tasan vuorokautta ennen ravintolansa avautumista.

Alunperin oli tarkoitus pistää pystyyn pieni kahvila, mutta nyt huomaan jo vuokranneeni pakettiauton.

Tiina Mäkitalo

Alkuruoka yhtäällä, jälkkäri toisaalla

Tarjottavaa ravintola _Antipasto Occhio Cibossa _riittää.

- Kauppalistani ulottuu aanelosen kahden puolen. Menu tulee sisältämään ainakin hunajamelonia parmankinkkuun käärittynä, oliiveja ja parmesan-juustoa. Ravintolani nimi tarkoittaa silmänruokaa, joten kaikki on tietysti italialaiseen tapaan laitettu kauniisti esille, Tiina Mäkitalo lupaa.

Hämeensillan kupeesta tamperelainen ravintolapäivän kulkija voi jatkaa pää- tai jälkiruoalle johonkin kaupungin lukuisista muista pop up -ravintoloista. Niitä riittää sekä Tampereella että ympäristökunnissa ja koko maassa.

Alunperin suomalainen ja helsinkiläinen idea on levinnyt kulovalkean lailla ympäri maailman, ja tällä kertaa mukaan on ilmoittautunut jo yli 600 ravintolaa 17 eri maasta.

Lue seuraavaksi