Poliisi löytänyt osan Helsingin rakennushankkeiden lahjusrahoista

Kyse on huomattavasta summasta, jopa sadasta tuhannesta eurosta. Tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäki Helsingin poliisista kertoo, että rahat löydettiin torstaina rahakoiran avustuksella.

Kotimaa

Poliisi on löytänyt osan Helsingin kaupungin rakennushankkeisiin liittyvän lahjusjutun rahoista. Poliisi ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä kerro, miten ja mistä rahat löytyivät.

Helsingin kaupungin HKR-Rakennuttajassa epäillään lahjontaa. Poliisi on vanginnut tapauksessa viisi henkilöä. Heistä neljää epäillään törkeän lahjuksen antamisesta ja törkeästä petoksesta. Yhtä henkilöä epäillään törkeän lahjuksen ottamisesta ja törkeästä petoksesta.

- Lahjonta on ollut pitkäkestoista, suunnitelmallista ja siihen on osallistunut useita eri henkilöitä. Toiminnan mahdollistamiseksi hyväksi on käytetty yhtiöitä, tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäki Helsingin poliisista sanoo.

Siltamäen mukaan tutkinta on edennyt ripeästi.

- Tässä vaiheessa on selvinnyt, että aika laajasta ja pitkäkestoisesta toiminnasta on ollut kyse. Nyt tutkinta etenee niin, että selvitämme, keitä tähän on ollut osallisena ja miten tämä on ollut mahdollista. Tutkimme myös asiakirjoja, Siltamäki sanoo.

Poliisikoiran löytämästä rahakätköstä kertoi ensimmäisenä STT.