Hyppää sisältöön

Islannissa herkuteltiin ravintolapäivänä lihapiirakoilla

Suomalaiset laittoivat remontin keskelle pystyyn lihisbaarin. Islannissa ravintolapäivää vietettiin lauantaina toista kertaa.

Reykjavikiin kesäkuussa avattavan Suomi PRKL! -kaupan rakennustyömaalla vietettiin ravintolapäivää lauantaina. Kuva: Satu Rämö

Helsingistä lähtöisin olevaa ravintolapäivää vietettiin lauantaina myös Islannissa. Reykjavikissa asuva yrittäjä Satu Rämö tarjosi kaikille raksatyömaalounaskanttiinissaan lihapiirakoita. Islannissa tapahtumaa vietettiin toista kertaa.

- Ihmiset ovat innoissaan lihapiirakoista ja noin 40 ihmistä kävi syömässä niitä. Ihmiset ottivat tapahtuman tosi hyvin vastaan, vaikka ravintoloita oli mukana tänään vain kaksi, kertoo Satu Rämö.

Kauppiaat Maarit Kaipainen (vas.) ja Satu Rämö tarjosivat lihapiirakoita Suomi PRKL! -kaupan rakennustyömaalla Reykjavikissa. Kuva: Satu Rämö

Hänen mukaansa islantilaisilla on tapahtumasta vähän tietoa mutta kiinnostusta sitäkin enemmän.

- Olemme avaamassa omaa yritystä kaupungin keskustaan, ja koska tämä on vielä tällainen rakennustyömaa, ajattelimme, että miksi sen keskelle ei voisi ravintolapäivänä avata lihisbaaria, Satu Rämö sanoo.

Nelisenkymmentä vierasta kävi syömässä lihapiirakoita Reykjavikissa lauantaina. Kuva: Satu Rämö

Ravintolapäivän ideana on, että jokainen voi pystyttää päiväksi oman ravintolan tai kahvilan. Idea on lähtenyt Helsingistä, ja se on levinnyt eri puolille Suomea sekä muun muassa Saksaan, Puolaan ja Italiaan. 

Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa. Lauantaina tapahtumaan osallistui 19 maata.