1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Britannian pääministeri juhli Chelsean voittoa G8-kokouksessa

Chelsean voitto Bayern Münchenistä Mestarien liigan loppuottelussa sai Britannian pääministerin David Cameronin tuulettamaan. Cameron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel esiintyivät kuitenkin sovinnollisesti pelin päätyttyä.

Ulkomaat
David Cameron, Barack Obama, Angela Merkel  ja Jose Manuel Barroso seuraavat jalkapallo-ottelua G8-maiden kokouksessa  Camp Davidissa.
G8-maiden johtajat seurasivat jalkapallo-ottelua Camp Davidissa lauantaina.Pete Souza / Valkoinen talo

Jalkapallon Mestareiden liigan finaalin loppuhuipennukselle löytyi aikaa myös G8-maiden kokouksessa Camp Davidissa Marylandissa.

Kansainvälisille tiedotusvälineille välitettyjen kuvien perusteella Englantilaisen Chelsean ja saksalaisen Bayern Münchenin tasaväkinen kamppailu kiinnosti ainakin Britannian pääministeriä David Cameronia ja Saksan liittokansleria Angela Merkeliä.

Myös G8-kokouksen isäntä, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama seurasi televisiosta rangaistuspotkukilpailuun ja Chelsean voittoon lauantaina päättynyttä jalkapallo-ottelua.

Pääministeri Cameron ja liittokansleri Merkel olivat lopuksi sovullisia ottelun päätyttyä ja tämän merkiksi halasivat toisiaan.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi