Perussuomalaisten kansanedustaja aloitti Yle-boikotin

Oululainen Olli Immonen on päättänyt laittaa Yleisradion "jäähylle", koska hänen mukaansa Yle harjoittaa systemaattista propagandaa perussuomalaisia vastaan.

Kansanedustaja Olli Immonen. Kuva: Yle

Oululainen kansanedustaja Olli Immonen on päättänyt boikotoida Yleisradiota. Immosen piti saapua maanantaina Oulu Radion suoraan lähetykseen kansanedustajavieraaksi, mutta hän kieltäytyi haastattelusta.

Viestin asiasta välitti Yle Oululle kansanedustajan avustaja Jenna Simula. Hänen mukaansa Immonen päätti vakaan harkinnan jälkeen laittaa Yleisradion "jäähylle" vähäksi aikaa.

Simula sanoo, että protestin taustalla on Ylen viimeaikainen systemaattinen perussuomalaisvastainen propaganda. Hän ei kuitenkaan perustellut asiaa sähköpostissaan tarkemmin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ärähti puolestaan sanomalehti Kalevalle viikonloppuna. STT:n lauantaina julkaiseman uutisen mukaan Soini kimpaantui lehden pääkirjoituksesta, jossa kritisoitiin hänen toimintaansa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan johdossa.

Immonen kommentoi asiaa Facebookissa

- Jotta ensi maanantain radiohiljaisuus ei herätä ihmetystä, ilmoitan, että olen laittanut Yleisradion ns. jäähylle vähäksi aikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että mm. aiemmin sovitut haastattelut on peruttu. Syynä tähän on Ylen erityisesti viimeaikoina levittämä perussuomalaisvastainen propaganda (Silminnäkijä, Spotlight). Ylen olisi valtakunnallisena julkisena viestintäyhtiönä pyrittävä puolueettomuuteen, mutta siihen se ei näytä millään kykenevän, Immonen kirjoittaa.