Parkkikiista aiheutti joukkotappelun Lappeenrannassa

Lappeenrannan keskustassa sunnuntaina tapahtunut joukkotappelu johtui poliisin mukaan parkkipaikkakiistasta. Etelä-Karjalan poliisin mukaan kaksi turkkilaista miestä oli hyökännyt venäläisten turistien kimppuun.

Kotimaa

Etelä-Karjalan poliisi tutkii Lappeenrannan ydinkeskustassa sunnuntaina tapahtunutta joukkotappelua. Keskellä päivää sattuneen tappelun osapuolina olivat kaksi turkkilaista miestä ja kaksi venäläistä pariskuntaa.

Motiivina oli ilmeisesti parkkikiista. Kahdesta pariskunnasta muodostunut venäläinen turistiseurue oli pysäköimässä autoaan Sammonkadulle kauppatorin läheisyyteen. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä autolla liikkunut turkkilainen mies oli suivaantunut tilanteesta. Tilanteen kärjistyessä paikalle tuli toinenkin turkkilaismies.

- Tarkemmin ei vielä tiedetä, että mistä tarkalleen tässä oli kyse, mutta tilanne on alkanut parkkeeraamisesta, kommentoi Etelä-Karjalan poliisista rikoskomisario Ari Järveläinen.

Selvin päin ja keskellä päivää

Turkkilaiset miehet ovat kiinniotettuna ja he kuulustellaan maanantaina. Toinen miehistä osallistui kahden vuoden takaiseen pizzeriayrittäjien joukkotappeluun Lappeenrannassa.

Venäläiset miehet on jo kuulusteltu, naisista toista on kuulusteltu todistajana ja toista asianomistajana. Toinen venäläisistä naisista oli meinannut jäädä turkkilaisen miehen ajaman auton alle.

Venäläiset ovat olleet tässä ottavana osapuolena

Rikoskomisario Ari Järveläinen

- Turkkilaiset ovat tämän hetkisten tietojen mukaan aloitteellisia ja venäläiset ovat olleet tässä ottavana osapuolena, kommentoi tutkinnanjohtaja Järveläinen.

Tappelussa oli käytetty noin metrin pituista lyömäasetta ja toinen venäläinen mies oli menettänyt tajuntansa.

Teon ajankohta on rikoskomisario Ari Järveläisen mukaan erittäin poikkeuksellinen.

- Suomalaiset tekevät tällaisia tekoja päihteissä ja öisin, selvin päin tällainen teko on erittäin poikkeuksellista.