Eteläsuomalaisten leivänhimo kasvattaa nurmeslaisleipomoa

Porokylän Leipomo Oy aikoo kaksinkertaistaa tuotantotilansa Nurmeksessa. Ruisleipä ja karppausleipä myyvät.

Nurmes
Porokylän leipomo.
Mari Itkonen / Yle

Ruisleivän lisääntynyt menekki Etelä-Suomeen kasvattaa pohjoiskarjalaista Porokylän Leipomoa.

Lieksassa ja Nurmeksessa toimiva leipomo haluaa kaksinkertaistaa tuotantotilansa Nurmeksessa. Yritys toivoo kaupungilta yli 2 000 neliön laajennusta, mikä merkitsee lisäväen palkkaamista. Toimitusjohtaja Timo Väänänen arvioi, että Nurmeksen yli 55 työntekijän määrä voi kohota jopa parillakymmenellä.

Myös karppausleipä vauhdittaa myyntiämme.

Timo Väänänen.

Porokylän Leipomolla on Lieksassa ja Nurmeksessa nyt yhteensä kahdeksisenkymmentä työntekijää.

- Kasvuamme selittää ruisleivän hyvä menekki Etelä-Suomeen, mutta myös karppausleipä on vauhdittanut myyntiämme, sanoo toimitusjohtaja Timo Väänänen.