1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Automaattimetropäätös joutuu vielä syyniin

Helsingin ja Siemensin välinen automaattimetro-sopimus tulee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn. Joukkoliikennelautakunta päätti viikko sitten yksimielisesti purkaa metron automatisointia koskevan sopimuksen Siemensin kanssa. Päätökselle halutaan kuitenkin vielä vankempi selkänoja.

Kotimaan uutiset
Helsingin metro
Yle

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri vie metron automatisointipäätöksen vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Sauri perustelee päätöstää sillä, että kyseessä on niin suuri ratkaisu, että päätöksen taakse tarvitaan myös kaupunginhallituksen kanta.

- Tämä on taloudellisestikin niin iso asia ja sitä on vuosikaudet pyöritelty niin katsoin, että on parempi, että kaupunginhallitus vahvistaa päätöksen, ettei tule mitään jälkipuheita.

Mikäli automaattimetron hankintapäätös puretaan, järjestetään Saurin mukaan uusi kilpailukierros pelkästä kulunvalvonnasta nykyisellä kalustolla ja kuljettajilla.

Sauri uskoo, että kilpailuttaminen on mahdollista toteuttaa ripeällä aikataululla siten, ettei Länsimetron liikenteen käynnistyminen viivästy.

Lue seuraavaksi