1. yle.fi
  2. Uutiset

Antaisitko pyöräilijöiden ajaa keskustan pääväylillä?

Helsinki suunnittelee pyörätieverkostonsa parantamista. Kaikkia isoja katuja on tarkoitus voida pyöräillä turvallisesti vuoteen 2025 mennessä.

Osallistu
Pyöräilijöitä pyörätiellä.
YLE

Helsingin suunnitelmat puhuttivat tiistaina Yle Aikaisen kuulijoita.

- Jos otetaan järki päästä ja laitetaan kaksi pyörää alle, niin sellainen ei kuulu missään tapauksessa pääväylille. En ymmärrä yhtään ajatusta, että heidät tuodaan tänne estämään ammattiliikennettä. Jos haluaa tappaa itsensä, niin siihen on helpompiakin tapoja kuin Helsingin keskustan liikenne ja pääväylät, kommentoi lähetykseen soittanut taksikuski Tuire.

- Keskustassa ei ole muuta mahdollisuutta kuin ajaa tien oikeaa reunaa. Tälläkin hetkellä siihen on samat mahdollisuudet kuin autolla. Oma kaista pyörille parantaisi pelisääntöjä ja turvallisuutta huomattavasti, totesi vuosia töihin pyöräillyt Markku.

- Tanskassa pyöräily oli hirveän hyvin järjestetty. Kööpenhaminassa oli ihan omat pyöräkaistat ja jalankulkijat olivat sitten korotetulla käytävällä. Ei tullut päälleajamisia eikä muita vaaratilanteita. Se oli turvallista kaikille, Ulla kertoi näkemästään.

Mitä mieltä sinä olet?

Lue seuraavaksi