Uusi toimija yrittää mullistaa asunnonvälityksen

Myyntiturva perii kiinteän maksun asunnonvälityksestä. Vanha konkari Huoneistokeskus toivottaa uuden kilpailijan tervetulleeksi.

Kotimaa
Henkilö katselemassa uutta asuntoa.
Yle

Vuokraturva rynnii asuntojen myyntipuolelle perustamallaan Myyntiturvalla. Myyntiturvan valttina on, että se perii yksiöiden, kaksioiden ja kolmioiden myymisestä kiinteän maksun. Myyntihinta ei siis vaikuta välityspalkkioon. Myyntiturvan mukaan välityspalkkio voi täten jäädä jopa seitsemäsosaan kilpailijoiden perimästä.

- Välityspalkkiot ovat suurimmassa osassa Suomea aivan oikeat. Mutta töölöläisen yksiön myyminen käy viikossa. Siitä ei tarvitse pyytää kymppitonnia välityspalkkiota kustannusten kattamiseksi, Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola toteaa.

Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Antti Toivanen toivottaa uuden kilpailijan tervetulleeksi.

- On hienoa, että Timo tuo uudenlaista ajattelumallia kuluttajille: valinnanvapautta ja mahdollisuuksia vertailla palveluja. Tarvitsemme alalle uusia innovatiivisia ajattelumalleja, joita tuodaan alalle, jotta ala voi kehittyä Toivanen toteaa.

Laatu vastaan hinta?

Toivanen luottaa hinnan sijasta laatuun.

- Lähdemme siitä, että koulutettu henkilökunta on se tae, että voimme tätä työtä parhaiten tehdä asiakkaan näkökulmasta. Panostamme koulutukseen ja laatuun. Ammattitaitoiselle henkilökunnalle ollaan varmasti valmiita maksamaan joku määrä enemmän, hän toteaa.

Metsolan mukaan myös heidän väkensä on hyvin koulutettua.

- Kaikki meillä toimivat kiinteistövälittäjät ovat alan konkareita. En usko, että he sen huonommiksi ovat muuttuneet, kun ovat meille siirtyneet.

Huoneistokeskuksella on jo kokemusta Myyntiturvan kaltaisesta kilpailijasta. Oulussa on toiminut yritys samalla periaatteella jo vuosia.

- Asiakkaat ovat voineet siellä vertailla ja päättää, kenen palveluita he haluavat ostaa ja kuinka koulutetun välittäjän he haluavat, Toivanen kertoo.