Ville Nieminen luistelee taas kirvesrintana

35-vuotias Nieminen haluaa näyttää nuorimmallekin pojalle kuinka isä pelaa kiekkoa. Toinen tavoite on saada Tappara ensi kaudella kuuden parhaan joukkoon.

urheilu
Ville Nieminen Tampereen kauppahallissa
Yle / Mari Vesanummi

Ville Nieminen palaa ulkomaan kiertueeltaan takaisin kirvesrintoihin. Kokemusta on kertynyt uran aikana niin NHL:stä kuin KHL:stä ja Ruotsista. Niemiselle tamperelainen elämä maistuu aina.

- Täällä olen syntynyt, kasvanut ja pelannut. Tänne kuulun ja tänne jään.

Niemisen perheeseen kuuluu kolme lasta ja perhe onkin ensimmäisellä sijalla elämässä. Kiekko tulee kakkosena, mutta Niemisen mukaan ne tukevat toisiaan.

Hän aloitti uransa 17-vuotiaana Tapparassa ja nyt hänellä on sopimus 37-vuotiaaksi asti jälleen Tapparan riveissä. Kahden vuoden sopimuksen voi purkaa jo ensi kesänä.

- Nyt mennään vuosi kerrallaan ja pistetään kaikki peliin. Kauden jälkeen katsotaan mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteet, onko tankissa vielä bensiiniä jäljellä ja mitä kroppa sanoo.

Perhe ykkönen, kiakko kakkonen

Kun Nieminen lähti edellisen kerran Venäjän kierrokselle, oli nuorin perheen lapsista puolivuotias. Nieminen oli käytännössä kaksi vuotta poissa kotoa.

- Onneksi on aikoinaan valinnut oikean emännän taloon.

Skype-puhelut, lentokoneet ja Tampereen tukiverkosto auttoivat. Varsinkin viime kauden aikana, kun kaikki ei mennyt odotusten mukaisesti, Nieminen kuitenkin mietti elämänsä tärkeysjärjestyksiä.

Siinä kunnossa, missä Tappara ja Ilves ovat olleet pari viime kautta, on turha mennä monitoimiareenalle.

Ville Nieminen

- Kun kuitenkin ura lähenee loppuaan, on kiva näyttää nuorimmallekin pojalle, että millainen isä on pelaamaan, ettei tarvitse videoita katsella.

Ensin joukkueet kuntoon, sitten Areenalle

Ilves joutui viime kaudella pelaamaan SM-liigapaikasta ja Tapparakin jäi sarjataulukossa hännille. Nieminen uskoo kuitenkin kiekon tulevaisuuteen Tampereella. Nyt vain näkyvät vuosien tekemättömät asiat ja suunnittelemattomuus, Nieminen sanoo. Oikeat ihmiset eivät ehkä ole olleet oikeilla paikoilla.

- Muutaman vuoden päästä siirrytään uuteen jäähalliin. Siinä kunnossa, missä Tappara ja Ilves ovat olleet pari viime kautta, on turha mennä monitoimiareenalle.

Ensi kaudella lähelle kärkeä

Tapparan riveissä on käynnissä peruskunnon kasvatuskausi. Aamuisin on yksi tai kaksi harjoitusta, joka tapauksessa yhteensä kolme tuntia. Pelkkä fyysinen valmistautuminen ei kuitenkaan riitä.

- Sillä, kuinka paljon nostelee painoja, ei välttämättä ole pelin kanssa mitään tekemistä.

Henkinen valmistautuminen peliin on tärkeää ja on muistettava sekin kuinka jaksaa bussimatkoja, palavereita ja paineita. Tavoite ensi kaudelle on tällä hetkellä selvä.

- Kyllä meidän täytyy kuuden joukossa olla, suoraa pudotuspelipaikkaa haetaan.