Väitös: Henkilöstön ääni ei kuulu kuntaliitoksissa

Lapin yliopistossa tarkastettavan väitöksen mukaan kuntatyöntekijät kaipaavat ihmisläheistä johtamista ylhäältä alaspäin suuntautuvan johtamisajattelun sijaan.

Kotimaa
Grafiikka, jossa Suomen kartta puolivälistä ylöspäin. Kartan päällä kaksi kuntavaakunaa yhdessä.
Yle Uutiset Grafiikka

Hallintotieteiden maisterin Hanna Vakkalan väitöstutkimuksen mukaan henkilöstön ääni ei kuulu kuntaliitoksissa. Yhteisymmärryksen ja johtajuuden puute näkyy henkilöstön turhautumisena, ärtyneisyytenä ja alakuloisuutena. Samalla motivaatio ja työtyytyväisyys heikentyvät.

Vaatimukset ihmisläheisemmästä johtajuudesta pitäisi ottaa vakavasti, sillä ne kertovat, miksi työyhteisössä ei voida hyvin

Hanna Vakkala

Henkilöstön sopeutumista uuteen tilanteeseen hidastaa myös lähiesimiesten epävarma asema. Kuntaliitosten yhteydessä esimiehet vaihtuvat keskimäärin kolmanneksella työntekijöistä, joskus useampaankin kertaan. Työntekijöiden asema on usein pysyvämpi kuin esimiesten.

- Lähiesimiesten asema on erittäin haastava. Puun ja kuoren välissä olevalta esimieheltä odotetaan läsnä olevaan ja ymmärtävää johtajuutta, vaikka esimiehen kaikki aika kuluu liitoksen tai yhteistyön toteuttamiseen, Vakkala sanoo.

Pehmeämpää johtajuutta

Tutkija Hanna Vakkalan tutkimuksen mukaan ylhäältä alaspäin suuntautuva johtamisajattelu on muutoksissa riittämätöntä. Tämän lisäksi tarvitaan henkilöstön huomioimista yksilöinä ja johtamisen kehittämistä pehmeämpään suuntaan.

- Vaatimukset ihmisläheisemmästä johtajuudesta pitäisi ottaa vakavasti, sillä ne kertovat, miksi työyhteisössä ei voida hyvin, Vakkala sanoo.

Vakkalan mukaan henkilöstö aistii muutostilanteissa tavallista herkemmin johtajuuden muutoksia ja tasapuolisuuden kokemuksia.

Vakkalan mukaan kuntaliitoskeskusteluakin pitäisi ohjata ihmisen suuntaan.

- Kuntaliitoskeskustelussa puhutaan vain rakenteista ja suurkunnista ja siitä, mikä olisi paras palvelurakenne. Eikö meidän pitäisi tarkastella näitä asioita sieltä ihmisistä ja asukkaista ja työyhteisöistä käsin mikä milloinkin on se paras ratkaisu, Vakkala kysyy.

Hallintotieteiden maisteri Hanna Vakkala tutki kaikkiaan 21 kuntaa, joista kuusi oli kuntaliitoskuntia ja neljä kuntien yhteistoiminnan organisaatioita. Tutkimusaineisto kerättiin vuosien 2006-2009 aikana. Vakkalan hallintotieteen alaan kuuluva väitöskirja " Henkilöstö kuntauudistuksissa, psykologinen johtamisorientaatio ja henkilöstövoimavarojen johtamisen edellytyksenä" tarkastetaan perjantaina 25.5. Lapin yliopistossa.