Muotitalojen huipulta löytyy monta suomalaista

Monet tuntevat nuoremmista suomalaisista muotisuunnittelijoista ainakin Paola Suhosen, Tiia Vanhatapion ja Katri Niskasen. Harvempi on kuitenkaan kuullut suomalaisosaajista, jotka työskentelevät maailmalla nimekkäille merkeille kuten Givenchylle ja Nina Riccille.

kulttuuri
Muotisuunnittelija Heikki Salonen.
Muotisuunnittelija Heikki Salonen työskentelee Dieselin naistenvaatemalliston pääsuunnittelijana.Olle Borgar

Maailmalla on monta suomalaista nuoremman polven muotiosaajaa, jotka työskentelevät tunnetuissa muotitaloissa jopa pääsuunnittelijoina. Heitä löytyy esimerkiksi Dieseliltä, Vivienne Westwoodilta ja Calvin Kleinilta.

Heta Dobrowolski

Heta Dobrowolski opiskeli muotialalle taideyliopistossa Berliinissä, jossa Vivienne Westwood oli professorina. Westwoodilla hän aloitti assistenttina ja on nyt Japanin markkinoille suunnatun naistenmalliston pääsuunnittelija.

Maija Komulainen

Maija Komulainen on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa sekä Ravensbourn College of Desing and Commucation -koulussa Britanniassa. Hän työskentelee Calvin Kleinilla naisten Collection-malliston vastaavana suunnittelijana.

Juha Marttila

Juha Marttila kävi maineikkasta lontoolaista Central Saint Martin’s -koulua. Hän työskenteli ensin Suomessa Marimekolla ja tämän jälkeen Louis Vuittonilla laukkusuunnittelijana Marc Jacobsin työryhmässä. Tällä hetkellä Marttila on pariisilaisen Nina Riccin laukkumalliston pääsuunnittelija.

Tuomas Merikoski

Tuomas Merikoski on valmistunut Wetterhoffin ammattikorkeakoulusta ja Pariisin Institut Français de la Modesta. Hän työskentelee tällä hetkellä Givenchyn miestenvaatteiden pääsuunnittelijana.

Teemu Muurimäki

Teemu Muurimäki valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2001. Ilta- ja hääpuvuistaan tunnettu Muurimäki on työskennellyt muiden muassa italialaismerkeille Dolce&Gabbana, Bottega Veneta ja Giorgio Armani. Armanilla hän oli naisten malliston vastaava suunnittelija. Työskentelee tällä hetkellä vastaavana suunnittelijana australialaismerkki Carla Zampattille.

Heikki Salonen

Heikki Salonen valmistui vuonna 2008 Lontoossa sijaitsevasta Royal College of Artista vuonna 2008. Hänet valittiin Suomessa vuoden nuoreksi muotoilijaksi 2011. Tämän jälkeen Salonen nimitettiin Dieselin naistenvaatemalliston pääsuunnittelijaksi.