Teatteri Avoimet Ovet saa häädön

Kansanvalistusseura on irtisanonut Teatteri Avoimien Ovien vuokrasopimuksen. Teatterin on löydettävä uudet tilat vuoden loppuun mennessä.

kulttuuri
Naisnäyttelijä seisoo kädet sivulle nostettuina mallinuken edessä. Mallinuken takana seisovat nukelle vaatetta sovittava ompelija ja hänen takanaan tupakkaa polttava mies.
Canthia-näytelmän novelleista Ompelija kuvaa hylätyksi tulleen surua, tuskaa ja raivoa.Heli Sorjonen

Teatteri Avoimet Ovet saa häädön Museokadun tiloistaan Helsingissä. Teatteri on toiminut tiloissa vuodesta 1998. Kansanvalistusseura irtisanoi teatterin vuokrasopimuksen viime viikolla ja ilmoitti remontoivansa tilat omaan toimistokäyttöönsä.

Ensi vuosi on Teatteri Avoimien Ovien 15-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden oheisohjelma jouduttaneen perumaan tilaongelman vuoksi.

Teatteri Avoimet Ovet on saanut tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Helsingin kaupungilta. Vuokranantaja Kansanvalistusseura on myös tukenut teatteria.

- Teatteri Avoimien Ovien henkilökunta ja Kannatusyhdistyksen hallitus ovat järkyttyneitä pitkäaikaisen vuokranantajan täydellisestä suunnanmuutoksesta suhteessa teatteritaiteen tukemiseen, kerrotaan teatterin tiedotteessa.

Teatteri joutuu muuttamaan uusiin tiloihin vuoden loppuun mennessä. Tarkoituksena on jatkaa toimintaa niin, että uudet tilat ovat harjoituskäytössä jo kuluvan vuoden loppupuolella.