Kymmenen tuomittiin Venäjällä Nevski Ekspress -junan tuhoisasta pommi-iskusta

Neljä tuomituista sai elinkautiset vankeusrangaistukset. 27 ihmistä kuoli pommin räjähdettyä Moskovasta Pietariin matkalla olleessa junassa marraskuussa vuonna 2009.

Ulkomaat

Venäjällä kymmenen ihmistä on tuomittu vankeusrangaistuksiin matkustajajunaan tehdystä pommi-iskusta. 27 ihmistä kuoli ja yli sata loukkaantui, kun kauko-ohjattu pommi räjähti Moskovasta Pietariin matkalla olleessa junassa marraskuussa vuonna 2009.

Tuomituista neljä sai elinkautisen vankeusrangaistuksen ja kuusi muuta tuomittiin seitsemän ja kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksiin. Tuomitut kuuluvat kapinallisryhmään ja he ovat kotoisin levottomasta Ingushian tasavallasta Kaukasiasta. Tiistaina tuomitut kapinalliset pidätettiin Venäjän turvallisuusjoukkojen operaatiossa ingushialaisessa kylässä maaliskuussa 2010. Rynnäkössä kuoli kahdeksan kapinallista.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan yhdeksällä tuomituista on sama sukunimi, mutta ei ole tiedossa ovatko he välttämättä sukua keskenään. Tuomittujen asianajaja ilmoitti, että tuomioista aiotaan valittaa.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset