Supertähtien aiheuttamaa melua pelätään

Konserttijärjestäjät puhkuvat intoa Kantolan tapahtumapuiston suunnitelmista. Lavalle voi kuvitella jo nousevan vaikkapa Paul McCartneyn ja Elton Johnin. Osaa asukkaista megastarat eivät kiinnosta, sillä melun pelätään vievän yöunet.

konsertit
Havainnekuva Kantolan alueesta
Kantolan Tapahtumapuisto - Kantola Event Park

Kantolan tapahtumapuiston uskotaan toteutuessaan vetävän Hämeenlinnaan useita megakonsertteja. Näin uskoo ainakin Erno Hyvättinen musiikkitapahtumia järjestävästä helsinkiläisestä Forkwork -yrityksestä. Kantaloon suunnitellaan konsertti- ja tapahtuma aluetta jopa 100 000 ihmiselle. Hämeenlinnan sijainti suuria massoja vetävien konserttien areenana on konserttijärjestäjien mielestä erittäin hyvä.

- Sen verran tiedän mitä alalla puhutaan, että kyllä erittäin kiinnostuneita ollaan tästä alueesta. Helsingissä järjestetään 5-10 niin sanottua megakonserttia vuodessa ja realistisesti puolet niistä voidaan Hämeenlinnassa järjestää.

Hyvättisen mukaan Suomeen tarvitaan lisää vaihtoehtoja suurien konserttien järjestämiseen Helsingin lisäksi.

- Ei artistia kiinnosta esiintyykö hän Helsigissä vai Kantolassa kunhan lippuja myydään. Tilanne on se, että isoilla tähdillä on vain muutamia päivämääriä tarjota konserttipäiviksi ja jos silloin esimerkiksi olympiastadion on varattu niin sitten artisti menee automaattisesti ohi Suomelta.

Megakeikkojen melutaso hirvittää

Vaikka konserttijärjestäjät ovat Kantolan tapahtumapuistosta innoissaan, huolettaa konserttien aiheuttama melu alueen asukkaita. Tapahtumapuiston aiheuttamasta melusta on juuri valmistunut selvitys. Selvityksen mukaan melun taso jää sallitujen rajojen sisään. Tapahtuma-alueen lähimmät asunnot ovat muutaman sadan metrin päässä järven toisella puolella. Meluselvitykset eivät Visämäessä asuvaa Jari Kaurolaa vakuuta.

-Kyllä tämä huolestuttavaa on, että jos meidänkin asunnon kohdalla alkaa kesällä olla melutaso lähes 75 desibeliä. Ei siinä kyllä paljon nukuta ennen puolta yötä ennen kuin konsertit loppuvat.

Visamäen asukasyhdistys on ottanut tapahtumapuitosuunnitelmiin neutraalin kannan. - Siellä on puolesta ja vastaan mielipiteitä ja linja näyttää olevan, että jokainen hoitaa omat asiansa, puuskahtaa Jari Kaurola. - Minä olen ainakin tiukasti vastaan tätä hanketta.