Uuron Shell lopettaa juhannuksena

Perinteikäs Uuron Shell sulkee simpukkansa lopullisesti kuukauden kuluttua. Yrittäjän mukaan huoltoaseman toiminta loppuu Kajaanintien varressa Kontiolahdella, koska vuokrasopimus päättyy.

Royal Dutch Shell
Uuron Shell-asema Kontiolahdella.
Kauan samalla paikalla toiminut Uuron Shell lopettaa toimintasa keäskuussa.Yle / Ari Haimakainen

Pohjois-Karjalan vanhimpiin huoltoasemiin lukeutuva Uuron Shell lopettaa Kontiolahdella kuukauden kuluttua. Aseman ovet ja tankkauspisteet sulkeutuvat juhannussunnuntaina.

Huoltoaseman toimintaa on hankaloittanut muutama vuosi sitten valmistunut eritasoliittymä. Lisäksi Shellin naapuritontille nousee uusi ABC-liikenneasema.

Viimeiset neljä vuotta Uurossa yrittäjänä toiminut Janne Liski kertoo, että syynä sulkemiseen on vuokrasopimuksen päättyminen.

- Näin yrittäjän ja vuokralla olijan näkökannan perusteella en hirveesti sen alueen laajempaa muutosta lähde kommentoimaan.

- Tilanne on johtanut siihen, että vuokrasopimus on Uurossa päättynyt, jonka takia meidän toimintamme siellä risteysalueella tulee päättymään, Liski sanoo.

Niin kuin alussa sanoin, en sitä kokonaistilannetta lähde kommentoimaan.

Janne Liski

Janne Liski ei ota kantaa siihen, mikä vaikutus syntyneeseen tilanteeseen on ollut Shellin viereen tulevalla isolla ABC-asemalla.

- Niin kuin alussa sanoin, en sitä kokonaistilannetta lähde kommentoimaan. Syy, miksi Koillisasemat lopettaa operoinnin kyseisellä lokaatiolla on se, että vuokrasopimus on päättynyt.

Koillisasemat Oy:llä on puolen tusinaa huoltoasemaa itäisessä Suomessa, muun muassa Kuopiossa ja Kajaanissa.

Uuron Shell on työllistänyt viime aikoina 11 ihmistä.