1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Kemin kaupunginteatterilla hyvä näytäntövuosi

Kemin kaupunginteatterin yleisömäärä kasvoi päättyneenä näytäntövuonna. Syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana kaupunginteatterissa kävi lähes 26 300 katsojaa.

Bussi Somerolle - Rauli Badding Somerjoen elämästä kertova musikaali keräsi Kemin kaupunginteatteriin lähes 5000 katsojaa. Kuva: Kemin kaupunginteatteri / Tanja Kavasvuo

Kemin kaupunginteatterissa vieraili kuluneena kautena 3899 katsojaa enemmän kuin edellisenä näytäntökautena. Teatterista kerrotaan, että viime vuosien katsojamäärät ovat olleet varsin hyvät ja myös tulotavoitteet on saavutettu.

Esimerkiksi Syksy 2010 – kevät 2011 veti teatteriin 22 383 katsojaa ja syksy 2009 – kevät 2010 peräti 28 918 katsojaa.  

Bussi Somerolle suosituin

Suosituin näytelmä kuluneena näytäntövuotena oli odotetusti musikaali Bussi Somerolle 7794 katsojallaan. Musikaalia esitettiin yhteensä 29 kertaa.

Toiseksi eniten katsojia keräsi Tankki täyteen -retrokomedia, jonka 16 esityksessä oli yhteensä 4489 katsojaa.  Vastikään Sipi-näyttämöksi ristityn pienen näyttämön katsotuin esitys oli Pääkallo Connemarassa 740 katsojallaan.

Teatterinjohtaja Juha Vuorinen sanoo, että Kemissä ei voida tehdä musikaalia ensi syksynä, mikäli tilaajatiimin esittämät leikkaukset toteutuvat. Kuva: YLE / Antti Heikinmatti

Teatteri valmisti myös kolme eri esitystä teatteriravintolaan: Illallinen yhdelle, Entäs nyt Eeva? ja nuorisolinjan Vihonviimeinen valssi. Teatteriravintolan esitykset keräsivät 36 esityksessään yhteensä 1859 katsojaa.

11 vierailuesitystä

Teatterissa oli näytäntökauden aikana 11 vierailuesitystä. Katsojat viihtyivät muun muassa KOM-teatterin, Varietee Magican, Ilkka Heiskasen ja Martti Suosalon esityksissä.

Yhteistyössä toteutettiin Musiikkiopiston satumusikaali Saastepeikko, kaupunginorkesterin Vappukonsertti Punases Myllys sekä Kaj Chydeniuksen sävellyksistä ja säestämänä Magdaleena ja muita lauluja –konsertti.

Yli 70 hakijaa näyttelijäpesteihin

Kemin kaupunginteatteri kiinnostaa katsojien lisäksi myös alan ammattilaisia. Kolmeen näyttelijäpaikkaan haki yli 70 hakijaa ympäri Suomen.

Teatterinjohtaja Juha Vuorinen kertoo, että hakemuksista ilmeni, että Kemin teatteri tunnetaan muun muassa hyvästä yhteishengestä, taiteellisesta tasosta ja musiikkiteatterituotannosta.

Ensi syksynä teatteriin saapuvat Tomi Turunen ja Hanna Vähäniemi Turusta sekä Jaakko Tohkanen Joensuusta.

Tomilla on kokemusta Linnateatterista ja Hanna todennäköisesti jatkaa Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan vetämistä. Jaakko on näytellyt muun muassa Joensuun kaupunginteatterissa, Vuorinen sanoo.

Näyttelijäpestinsä Kemissä jättävät Pekka Hänninen, Maria Pere sekä Eero Rannio.