Minna Kauppi saa taideteoksen Vääksyyn

Kiintorasti-nimen saanut veistos paljastetaan torstai-iltana. Kauppi on moninkertainen suunnistuksen maailmanmestari. Hän edustaa seuratasolla Asikkalan Raikasta.

urheilu
Minna Kauppi suunnisti Suomen ankkurina.
Yle

Suunnistaja Minna Kauppi saa huomionosoituksena taideteoksen Asikkalaan Vääksynjoen rantaan. _Kiintorastiksi _nimetty Tomi Kulmalan suunnittelema työ paljastetaan avoimessa yleisötilaisuudessa torstai-iltana. Kiintorasti tulee lähelle Päijänne-talon paikoitusaluetta.

Huomionosoitusta puuhannut Aulis Lehto on tyytyväinen, että parin vuoden jahkailun ja vastustuksenkin jälkeen taideteos saadaan nyt paikalleen.

- Minna Kauppi on juossut Asikkalaa maailmankartalle kuin Paavo Nurmi Suomea tai Jari Litmanen Lahtea, Lehto perustelee.

Teos on Minna Kaupin lisäksi muistutus Asikkalan Raikkaan pitkästä työstä suunnituksen parissa. Asikkalassa haluttiin kunnioittaa Kauppia kesken uran, koska kunnassa on ikäänkuin pelko, että mestari voidaan menettää muualle.

- Ja Asikkalassa luvataan, että jos saavuttaa lajissaan, siitä riippumatta, vastaavanlaisen kansainvälisen menestyksen, samankaltainen huomionosoitus on luvassa, hymyilee Lehto.

Minna Kauppi on kahdeksankertainen suunnistuksen maailmanmestari. Hänellä on myös lukuisa määrä muita arvokisamitaleita ja - menestystä.