Hautausmaaryöstäjä yritti taas viedä naisten käsilaukkuja

Oulun Intiön hautausmaalla toukokuun alussa iäkkään naisen ryöstäneen miehen epäillään syyllistyneen viiteen ryöstöön tai ryöstön yritykseen.

ryöstö

Mies koetti anastaa keskustan kaupasta 22 kahvipakettia sunnuntaina iltapäivällä. Mies uhkaili kertomalla, että hänellä on ase. Mies yritti poistua kaupasta saaliinsa kanssa. Liikkeen ulkopuolella hän painiskeli pystypainia kauppiaan kanssa.Mies pääsi pakenemaan puukkoa esittelemällä.

Myöhemmin sunnuntai-iltana mies koetti viedä oululaisnaisen olkapäällä olleen käsilaukun. Kaksi apuun tullutta miestä saivat kassin takaisin. Ryöstöä yrittänyt pakeni paikalta.

Sen jälkeen mies yritti ottaa viiden naisen ja yhden miehen seurueessa olleilta kolmelta naiselta laukkuja ja matkapuhelimia. Seurueessa olleet mies ja nainen saivat tekijän kiinni, mutta tämä sieppasi naisen matkapuhelimen. Kun mies saatiin kiinni, niin tekijän ja häntä seuranneen miehen välillä syntyi paini.

Tekijä onnistui vielä pakenemaan, mutta poliisi sai hänet kiinni. Hänellä ei ollut minkäänlaisia aseita.

Miies on kuulusteluissa myöntänyt teot pääpiirteissään.

Noin 30-vuotiasta mies on vangittu keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä useasta ryöstöstä tai niiden yrityksistä. Vangitsemisen edellytyksenä oli rikollisen toiminnan jatkamisvaara. Mies vapautui edellisen kerran vankilasta tammikuussa.