1. yle.fi
  2. Uutiset

Donkey Kongin ja Super Marion isä palkittiin elämäntyöstään

Japanilaisen Shigeru Miyamoton kehutaan mullistaneen peliteollisuuden väkivallattomilla videopeleillään. Espanjan kruununprinssin Felipen jakama palkinto on arvoltaan 50 000 euroa.

pelit
Shigeru Miyamoto
Shigeru MiyamotoFranck Robichon / EPA

Espanjan kruununprinssi Felipe on palkinnut japanilaisen Nintendon pelisuunnittelijan Shigeru Miyamoton tämän peliteollisuuden hyväksi tekemästä työstä.

Maailman vaikutusvaltaisimpana pelisuunnittelijana pidetty 59-vuotias Miyamoto on luonut muun muassa vuonna 1981 julkaistun Donkey Kongin, vuonna 1985 julkaistun Super Marion ja vuonna 1986 julkaistun Zeldan legendan. Super Mario oli tehnyt ensiesiintymisensä jo vuonna -81 Donkey Kongissa Jumpman-nimellä.

Palkintoperusteluissa yli sata peliä suunnitelleen Shigeru Miyamoton sanotaan mullistaneen peliteollisuuden väkivallattomilla videopeleillään, jotka vetoavat sekä molempiin sukupuoliin että eri ikä-, kulttuuri- ja sosiaaliryhmiin.

Kruununprinssi Felipen palkinnoilla palkitaan vuosittain esimerkiksi tieteen, tekniikan, taiteen tai urheilun saralla kunnostautuneita. Palkinto on 50 000 euroa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi