Asfalttimiehet jälleen maanteillä

Maanteillä tehdään jälleen tänä kesänä liikennettä hidastavia päällystetöitä yli 2 000 kilometrillä. Päällysteitä uusitaan kuitenkin viimevuotista vähemmän raaka-aineiden kallistumisen vuoksi.

Kotimaa
Mies levittää asfalttia tielle.
Tuula Nyberg / Yle

Maanteiden päällysteitä uusitaan tänä kesänä noin 2 100 kilometrin matkalta, kertoo Liikennevirasto.

Raaka-aineiden, etenkin raakaöljystä valmistettavan bitumin huomattavan hinnannousun takia teitä päällystetään viimevuotista vähemmän, mutta tänäkin kesänä liikenteessä on monin paikoin syytä varautua tietöiden aiheuttamiin viivästyksiin.

Päällysteitä uusitaan, teiden rakenteita korjataan ja tiemerkintöjä uusitaan tänä kesänä 130 miljoonalla eurolla.

Pääkaupunkiseudulla viimeistellään kesän aikana töitä Kehä III:lla. Valtatie 3:n parannustyöt Keimolan ja Kivistön kohdalla aiheuttavat merkittävää haittaa liikenteelle.

E18 Koskenkylästä Kotkaan on kokonaisuudessaan työn alla ja työt ovat näkyvässä vaiheessa myös Haminan ohikulkutiellä.

Merkittäviä tieurakoita on meneillään myös Savonlinnan keskustassa ja Joensuun kehätiellä. Kuopiossa suuri työmaa on Kallansillat.

Valtatie 2:ta levennetään Karkkilasta pohjoiseen. Turun keskustassa on alotiettu tietyöt hankkeessa, joka parantaa yhteyttä Turun satamaan.

Ratatöitä eri puolilla maata

Myös rataverkkoa parannetaan kesän aikana eri puolilla Suomea.

Jonkin verran liikennekatkoksia aiheuttavat muun muassa Seinäjoki - Oulu-ratahankkeen työt. Myös Kokemäki - Lielahti- ja Pieksämäki - Kuopio-rataosuuksien peruskorjaustyöt voivat vaikuttaa liikenteeseen.

Pääkaupunkiseudulla Kehäradan ja pääradan liitoksen silta- ja raidetyöt jatkuvat vuoden loppuun asti. Rovaniemi - Kemijärvi-radalla tehdään sähköistykseen liittyviä töitä.

Vesiväylillä tehdään kesän aikana ruoppaustöitä, korjataan turvalaitteita ja hoidetaan väyliä. Lisäksi käynnissä on mittaus- ja tutkimustöitä.

Työt voivat aiheuttaa vesiliikenteelle joitakin häiriöitä. Vesillä liikkujia pyritään huomioimaan töitä tekevät alukset ja välttämään haittaavan aallokon aiheuttamista.