Suomen kansallispuistot saivat viisi julkkiskummia

Tänään 24.5. vietetään Euroopan kansallispuistopäivää. Suomessa on 37 kansallispuistoa.

Liito-orava kansallispuistossa.
Luonto-innostuksestaan kertoivat Aamu-tv:lle tuoreet kansallispuistokummit Mikko "Peltsi" Peltola ja Saimi Hoyer.

Metsähallituksen luontopalveluiden kansallispuistokummeiksi on nimitetty Saimi Hoyer, Fatbardhe Hetemaj, Patrik Borg, Mikko ”Peltsi” Peltola ja Lauri Tähkä. Kummien avulla Metsähallituksen luontopalvelut haluaa innostaa ihmisiä virkistäytymään luonnossa sekä myös osallistumaan vapaaehtoistyöhön luontoaarteidemme puolesta.
- Olen itse henkeen ja vereen luontoihminen. Haluan saada myös muut ihmiset luontoon. On tärkeätä, että luontosuhde luodaan jo lapsena, vastaa Saimi Hoyer Aamu-tv:ssä kysymykseen siitä, miksi hän lähti mukaan kansallispuistokummiksi.

Hoyer iloitsee siitä, että kansallispuistot tarjoavat huikean mahdollisuuden kaikille tutustua luontoon. Kansallispuistot ovat Saimi Hoyerin mielestä mitä parhain huvipuisto lapsillekin. Mielikuvitus rikastuu luonnossa. Hoyer antaa omien lastensa roikkua puissa ja tyontää kädet multaan.

-Holhousyhteiskunnan aikana on hyvä muistaa, että metsä on ihan yhtä turvallinen nyt kuin 20 vuotta sitten. Ei siellä ole mitään mörköjä, mitkä tekevät lapsille pahaa. Vanhempien esimerkillä on suuri vaikutus, Mikko "Peltsi" Peltola summaa.

Suomessa käy paljon turisteja luonnon ja metsien takia. Suomen luonnolla on tärkeä rooli myös maabrändin luomisessa.

- Suomen metsät ovat meidän ylpeys ja niistä pitää pitää huolta, Peltola muistuttaa.