1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

YLEn tv-draama ja internet Prix Italian finaaliin

Kaksi YLEn tuotetta on yltänyt Prix Italia -kilpailun finaaliin eli oman sarjansa kolmen parhaan ohjelman joukkoon. Kilpailun lopulliset tulokset selviävät lauantaina.

kulttuuri

TV-elokuvien ja minisarjojen kategorian kärkijoukkoon valittiin Juha Lehtolan ohjaama Harjunpää-sarja Rakkauden nälkä. Sarja nähtiin YLE TV1:ssä viime marraskuussa. Loppukilpailuun ylsivät myös Ranskan FR2:n tuottama draama Le septième juré ja Norjan NRK:n Berlinerpoplene. Prix Italian web-kilpailun jatkoon ylsi radiokanava YLE X3M:in nettisivusto x3m.yle.fi (siirryt toiseen palveluun). Se kilpailee yleisöjä parhaiten palvelevan web-sivuston palkinnosta. X3M:n kanssa kilpailevat Belgian yleisradioyhtiön VRT:n www.toyinima.be (siirryt toiseen palveluun) ja hollantilaisen NPO-yleisradioyhtiön www.landroof.nl (siirryt toiseen palveluun).

Vanhin ja kansainvälisesti arvostettu radio- ja tv-alan kilpailu järjestetään tänä vuonna 60. kertaa. Prix Italian tapahtumapaikka on tällä kertaa Cagliarin kaupunki Sardiniassa. Festivaaliin osallistuu miltei sata radio- ja tv-yhtiötä eri puolilta maailmaa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi