Helsingissä varkauksia vähiten Euroopassa, Tampereella sadepäiviä lähes eniten

Helsingissä tehdään murtovarkauksia EU:n pääkaupungeista kolmanneksi vähiten. Eniten koteja ryöstellään Brysselissä, Lontoossa, Amsterdamissa sekä Tallinnassa, käy ilmi Eurostatin tiistaina julkaisemasta laajasta tilastosta.

Ulkomaat

Tilastossa kartoitetaan eri elämänalueita 321 eurooppalaisessa kaupungissa, joiden asukasmäärät vaihtelevat 50 000:sta 10 miljoonaan. Tilastot kertovat muun muassa, että autovarkauksia tehdään selvästi eniten Italiassa. Autovarkaustilaston kärjessä on peräti kuusi italialaiskaupunkia: Caserta, Catania, Napoli, Torino, Rooma ja Milano. Autovarkaat viihtyvät myös Britanniassa Manchesterissa ja Nottinghamissa. Työttömyys on Eurostatin mukaan korkeinta Puolan kaupungeissa. Laajinta työttömyys on Radomissa, jossa ilman työtä asukkaista on 30,8 prosenttia. Työttömyysprosentin perusteella kymmenen "kärkeen" pääsee peräti seitsemän puolalaiskaupunkia. Vähiten työttömiä on Luxemburgissa, Norjan Tromssassa ja Bergenissä sekä Britannian Wrexhamissa ja Graveshamissa. Tampereella sataa kahdeksanneksi eniten

Urban Audit -raportissa vertailtiin myös ilmastoa. 321 eurooppalaisesta kaupungista Tampereella sadepäiviä on kahdeksanneksi eniten.

Kaikkein useimmin vettä saadaan Saksan Kölnissä, Iso-Britannian Glasgow'ssa, Corkissa, Derryssä sekä Manchesterissa ja Irlannin Galwayssa. Vähiten sadepäiviä on Portugalin farossa, Turkin Izmirissä sekä Portugalin Setubalissa.

Eurostatin tiedot ovat vuodelta 2004 joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Lähteet: YLE Uutiset