Migreenikohtauksen tarkempi tutkiminen parantaisi hoitoa

Migreenikohtausten tarkempi profilointi parantaisi migreenin hoitoa, osoittaa uusi suomalaistutkimus. Tarkka profilointi auttaisi sekä potilasta että hoitavaa lääkäriä tehostamaan hoitoa.

Kotimaa

Migreeniin tepsivistä kohtaushoidoista huolimatta noin 30 prosenttia täsmälääkkeiden käyttäjistä ei saa tarvitsemaansa apua lääkkeistä.

Tutkimus vahvisti, että miesten ja naisten migreenikohtauksissa on eroja. Naisten migreenikohtaukset ovat pääosin pitkäkestoisia ja uusiutuvia, kun taas puolella miehistä kohtaukset ovat nopeasti kehittyviä ja lyhytkestoisia.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että naisten kohtaukset pitkittyvät iän myötä.

Internetpäiväkirjat avuksi hoidon suunnittelussa Suomen Migreeniyhdistys avaa internetiin uuden päänsärkypäiväkirjan syyskuussa. Sen kautta lääkärit saavat suoraan migreenipotilailta entistä tarkempaa tietoa heidän päänsärystään. Tarkempi tieto kohtausten kulusta ja lääkkeiden käytöstä auttaa liiton mukaan hoidon suunnittelussa ja seurannassa. Noin puoli miljoonaa suomalaista kärsii migreenistä, ja heistä suurin osa on työikäisiä naisia. Kyselytutkimus tehtiin Suomen Migreeniyhdistyksen jäsenille viime vuonna ja siihen vastasi 1475 ihmistä. Siinä selvitettiin potilaiden tyypillisimpiä migreenikohtausten profiileja ja kestoaikoja. YLE Uutiset Migreenipäiväkirja löydät internetosoitteista www.migreeni.org (siirryt toiseen palveluun) ja

Lähteet: www.terveyskartoitus.fi