Matkailun edistämiskeskus tyrmää Esa-Pekka Salosen puheet

Matkailun edistämiskeskus ei yhdy kapellimestari Esa-Pekka Salosen näkemyksiin Suomi-kuvan brändin rakentamisen turhuudesta. Salonen arvioi perjantaina YLE Uutisille, että maita koskevien mielikuvien kontrolloiminen on todennäköisesti täysin mahdotonta.

kulttuuri

Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen on eri mieltä.

- Brändikuva tai maakuva syntyy tietysti tosiasioista, ja niitähän tämä maabrändiryhmä ei voi mainittavasti muuttaa. Mutta kun tutkitusti Suomi on lainausmerkeissä parempi maa kun mikä meistä on mielikuva, niin se antaa tilaa viestinnälle, ja kyllä hyvin valitut viestintästrategiat antavat omat mahdollisuutensa.

Matkailun edistämiskeskus tekee tiivistä yhteistyötä brändityöryhmän kanssa, jonka kosiskelun Salonen perjantaina torppasi.

Kauhajoen koulusurmien vaikutuksesta Suomikuvaan Matkailun edistämiskeskus kantaa huolta.

- Maakuva syntyy vuosikymmenien saatossa mutta kyllä nämä järkyttävät tapahtumat tietysti heittävät varjoa Suomi-kuvalle, ainakin vähäksi aikaa, sitä ei käy kieltäminen, Lehtonen sanoo.

Tällä hetkellä Suomi-brändityöskentelylle haetaan konsulttia, joka johtaisi toimintaa kokonaisvaltaisesti. Tämä tapahtuu Matkailunedistämiskeskuksen budjetilla

Tasa-arvo sentään on brändityöryhmässä toteutunut. Tasa-arvolain vastaiseksi epäiltyyn kokoonpanoon nimitettiin tällä viikolla neljä uutta naisjäsentä, Yleisradion entinen kirjeenvaihtaja Kristiina Helenius, somalialaissyntyinen kätilö-terveydenhoitaja Essak Batulo, liikenainen Maarit Toivanen-Koivisto ja Taideteollisen korkeakoulun rehtori Helena Hyvönen.

Lähteet: YLE Uutiset