Riitta Havukaiselle 10 000 euron musikaalipalkinto

Näyttelijä Riitta Havukaiselle on perjantaina myönnetty Suomen musiikkiteatteritaiteen tunnustuspalkinto. Ensimmäistä kertaa jaettu Ensi Linja -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

kulttuuri

Raati arvioi, että 53-vuotias Riitta Havukainen on erityisen ansioitunut musiikkiteatterissa. Lahtelaissyntyinen Havukainen on raadin sanoin "loistava näyttelijä, jonka monipuoliset taidot ovat parhaimmillaan musiikkiteatterissa".

Näyttelijän musikaaliura alkoi 1980-luvulla Catsista, ja hänet tunnetaan myös Kerjäläisoopperasta 2007 ja Suurenmoista!-musiikkinäytelmästä 2006. Tällä hetkellä Havukainen on mukana Helsingin Kaupunginteatterin Rebecca-musikaalissa.

Tähti pokkasi palkintonsa perjantaina Kaupunginteatterin lavalla iltanäytöksen päätteeksi.

Myös High School Musicalin tähdet palkittiin High School Musicalin päärooleissa esiintyneet Jukka Nylund ja Yasmine Yamajako saivat puoliksi 2 000 euron kannustuspalkinnon uudelle musiikkiteatterikyvylle.

Palkintoraadin mukaan Nylund, Yamajako ja koko High School Musicalin esiintyjäkaarti ovat osoitus laajasta ja pätevästä alan koulutuksesta Suomessa.

Musiikkiteatteritaiteen Ensi Linja -palkinnon on perustanut Helsingin Kaupunginteatteri yhteistyössä suorahakuyritys Stanton Chasen kanssa.

Lähteet: YLE Uutiset