Brasilia yrittää lopettaa metsien tuhoamisen

Brasilian hallitus on esitellyt suunnitelmansa, jolla se yrittää saada maan metsien tuhoutumisen kuriin. Suunnitelma on osa hankelistaa, jonka maa aikoo toteuttaa estääkseen omalta osaltaan ilmastonmuutoksen etenemistä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

luonto

Metsäalan pieneneminen aiheuttaa kolme neljäsosaa Brasilian kasvihuonekaasupäästöistä.

Suunnitelman mukaan Brasilian metsäalan kutistuminen loppuu vuonna 2015. Tuolloin Brasiliassa istutettaisiin enemmän metsää kuin hakataan, ja metsäala alkaa jälleen kasvaa, hallitus kaavailee.

Tähän suunnitelman esitellyt ympäristöministeri Carlos Minc antoi useita keinoja. Brasilian jäljellä olevat luonnonmetsät on elvytettävä ja laittomat hakkuut on saatava loppumaan. Samalla hallitus parantaisi maan energiatehokkuutta ja kannustaisi uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman käyttöön.

Hallitus ei esitä täsmällisiä lukuja esimerkiksi maan teollisuuden aiheuttamien ilmastopäästöjen rajoittamiseksi. Ympäristöjärjestö Greenpeace onkin jo arvostellut suunnitelmaa sanoen, että se vain korostaa tehtyjä ehdotuksia, mutta ei kerro, kuinka ne pannaan täytäntöön.

Lähteet: YLE Uutiset