1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kansallispäivän juhlinta alkoi Kiinassa

Kiinassa on aloitettu koko viikon kestävä näyttävä kansallispäivän juhlinta. Kansallispäivä on varsinaisesti keskiviikkona. Juhlissa riemuitaan voimakkaan kansallismielisessä hengessä erityisesti Kiinan viimeaikaisia urheilu- ja avaruusmenestyksiä.

Ulkomaat

Kiinalaismediassa on viikkoja Pekingin olympiakisojen jälkeen muistutettu, miten suuri menetys kisat Kiinalle olivat. Kiinan johto on tähdentänyt, että kesällä toteutui kiinalaisten satavuotinen unelma päästä olympiaisännäksi.

Kiinan kommunistijohto on sanonut, että olympiakisojen ja paralympialaisten pitäminen on suuri saavutus maan sosialistisessa nykyaikaistamisessa.

Takaisin Maahan palanneet kiinalaisastronautit eli kiinalaisittain taikonautit ovat saaneet Pekingissä sankarin vastaanoton. Sadat ihailijat heiluttelivat Kiinan lippuja ja ilmapalloja. Taikonauteilla oli kaulassaan kukkaseppeleet. Lauantaina kiinalainen taikonautti teki Kiinan ensimmäisen avaruuskävelyn. Kiinan suurvalta-asemaa ilmentävän avaruusohjelman seuraavia tavoitteita ovat avaruusaseman rakentaminen ja ihmisen lähettäminen Kuuhun.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi