Oslon Kirjallisuuden talo on ollut valtaisa menestys

Oslossa vuosi sitten avattu Kirjallisuuden talo on ollut valtaisa menestys. Talossa järjestetään monenlaisia kirjoihin ja kirjallisuuteen liittyviä tilaisuuksia. Oslolaiset ovat saaneet tutustua esimerkiksi suomalaiseen lastenkirjallisuuteen.

kulttuuri

Oslon Kirjallisuuden talo täyttää tänä syksynä vuoden. Sen toiminnasta vastaa säätiö, jonka perustajajäseniä on mm. Vapaa Sana -järjestö.

Kirjallisuuden talo sai sopivasti tilat keskeltä Osloa, vanhasta rakennuksesta, jossa oli aiemmin toiminut Oslon opettajakorkeakoulu ja tähän mennesä kirjallisuuden talo on ollut suuri menestys.

- Laskemme kävijämäärää parhaillaan, koska meillä on yksivuotissyntymäpäivät aivan kohta. Kävijöitä on vuodessa yli 200 000, erilaisia tilaisuuksia noin 600, sanoo ohjelmapäällikkö Silje Riise Näss.

Kirjallisuuden talossa on kahvio, kirjakauppa ja useita erikokoisia kokoustiloja, joissa järjestetään lähes päivittäin kirjallisuuteen liittyviä tapahtumia, kuten tämä suomalaista lastenkirjallisuutta esittelevä tilaisuus, jossa Suna Vuori esitteli hirviö-kirjojaan Norjassa asuville suomalaislapsille.

- Helsinkiläisenä olen kateellinen tästä. Toivoisin, että meilläkin olisi kirjallisuudesta kiinnostuneiden ja sitä ammatikseen tekevien kohtaamispaikka ja nimenomaan keskellä kaupunkia, kuten täällä, Vuori sanoo.

- Meille on ollut erittäin tärkeää, että tämä on viihtyisä paikka - ja ihmiset saavat lähestyä kirjallisuutta muutenkin, kuin vain lukemalla, Silje Riise Näss sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset