1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kiinan hallitus kampanjoi ruokaturvallisuuden puolesta

Kiina presidentti Hu Jintao opasti meijerinjohtajaa ruokaturvallisuuden tärkeydestä Kiinan television uutislähetyksessä tiistaina. Kiina käy presidentin johdolla julkisuuskampanjaa, jonka tavoite on vakuuttaa kansalaiset hallituksen päättäväisyydestä maitoskandaalin hoitamisessa.

Ulkomaat

Kiinan presidentti opetti julkisesti meijerinjohtajaa - yli kaksikymmentä lisäpidätystä maitoskandaalissa

Vieraillessaan Anhuin maakunnassa Hu heristi paikallisen meijerin johtajalle sormeaan ja sanoi, että ruokaturvallisuus on ihmisten terveyden kannalta ratkaiseva asia.

Presidentti jatkoi, että kyseessä on tietysti myös yhtiöiden menestys ja että skandaalin synnyttäneen Sanlu-yhtiön kokemukset on syytä ottaa opiksi.

Kiinassa pidätyksiä maitoskandaalin vuoksi

Kiinassa on pidätetty 27 ihmistä epäiltynä sekaantumisesta maitoskandaaliin. Kaiken kaikkiaan skandaalin takia pidätettyjä on liki 40.

Poliisi epäilee pidätettyjen lisänneen myrkyllistä melamiinia äidinmaidonkorvikkseeseen, minkä seurauksena kymmenettuhannet lapset ovat sairastuneet.

Neljän pikkulapsen tiedetään kuolleen melamiinista seuranneisiin munuaisvaurioihin.

Skandaali on levinnyt myös maan rajojen ulkopuolelle, kun melamiinin saastuttamia kiinalaiselintarvikkeita on löytynyt mm. Singaporesta ja Japanista.

Euroopan unioni on varotoimena kieltänyt kiinalaisten maitoa sisältävien tuotteiden tuonnin.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi