Nightwish kiistää huijanneensa verottajaa

Verottaja aikoo tehdä Nightwish-yhtyeen toiminnasta ennakkotapauksen, kertoo rumpali Jukka Nevalainen. Kuukausi sitten Kauppalehti uutisoi, että metalliyhtye Nightwish on harhauttanut verottajaa. Lehtitietojen mukaan yhtyeen liiketoimia pyörittävä yhtiö on määrätty verotarkastuksessa maksamaan lisää veroja lähes 50 000 euroa. Nightwish-rumpali Jukka Nevalaisen mukaan verottajan selvitykset ovat vielä kesken.

viihde

- Verottajan puolelta meneillään on eräänlainen linjanveto. Useat bändit alkoivat muutama vuosi sitten yhtiöittää toimintaansa, mitä Suomessa aikaisemmin ei ollut tapahtunut. Verottaja on nyt luonnollisesti kiinnostunut tästä uudesta "teollisuuden haarasta", Jukka Nevalainen sanoo Pohjois-Karjalan Radion haastattelussa.

Epäselvyydet liittyvät Scene Nation-yhtiön toimintaan vuosina 2004-2005. Prosessi on vielä kesken, eikä tarkkaa tietoa milloin verottajan tutkinnat ovat ohi. Jukka Nevalaisen mukaan ketään ei kuitenkaan ole huijattu.

- Kirjanpitotoimet on hoidettu tilitoimiston puolesta, ja kaikki on tehty täysin sillä hetkellä alalla vallitsevien sääntöjen mukaan.

Lähteet: YLE Uutiset