1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ranskalaisnäyttelijä Guillaume Depardieu on kuollut

Ranskalaisnäyttelijä Guillaume Depardieu, 37, on kuollut. Hän on tunnetun näyttelijän Gerard Depardieun poika.

kulttuuri

Guillaume Depardieu kuoli maanantaina pariisilaisessa sairaalassa keuhkokuumeeseen. Hän joutui viikonloppuna sairaalahoitoon saatuaan virustartunnan Romaniassa, missä hän oli kuvaamassa elokuvaa L'Enfance d'Icare.

Guillaume Depardieu aloitti näyttelijänuransa isänsä elokuvassa Tous les Matins du Monde, jossa hän näytteli tätä nuorena. Vuonna 1995 Guillaume sai tärkeimmän Ranskan elokuvapalkinnon, Ceasarin, roolistaan mustassa komediassa Les Apprentis.

Näyttelijäntyönsä ohella Guillaume Depardieu tunnettiin kapinallisesta ja rikosten sävyttämästä elämästään. Isäänsä ja näyttelijäsukuun kuulumisen painetta vastaan kapinoinut Guillaume istui useaan kertaan vankilassa, on kertonut toimineensa prostituoituna ja hukanneensa kuusi vuotta elämästään huumeiden kanssa sekoillessaan.

Guillaume syytti isäänsä julkisesti valehtelevaksi, rahaa palvovaksi juopoksi ja koki tulleensa tämän hylkäämäksi lapsena. Hän otti kuitenkin omaakin vastuuta ongelmistaan, ja sanoo hankkiutuneensa hankaluuksiin jo ennen kuin isä-Depardieu oli kuuluisa.

Vuonna 2003 Guillaumen moottoripyöräonnettomuudessa vahingoittunut jalka jouduttiin amputoimaan. Siihen oli leikkauksessa iskenyt sairaalabakteeri, joka tuotti hänelle jatkuvia kipuja.

Lähteet: AP, Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi